L’UNI S’EMPORTA EL DERBI CATALÀ (SEDIS BÀSQUET 55 – 65 SPAR GIRONA)

L’Spar Girona ha aconseguit batre al líder de la Lliga Femenina Endesa. Les d’Alfred Julbe han remuntat el partit gràcies a un gran segon quart i un últim període defensivament perfecte. Kennedy Burke, 16 punts, i Binta Drammeh, 15 punts, han sigut les principals referencies ofensives de les gironines, destacant l’actuació defensiva de l’últim quart de Laia Flores.

Amb un 5 a 0 a la Lliga Femenina Endesa, el Cadí la Seu ha començat el partit amb la idea clara de guanyar el derbi català i seguir amb l’invicte a la competició, i és que les locals han fet un gran primer quart, parant el ritme ofensiu dels últims partits de l’Spar Girona. De fet, tot i les cistelles de Binta Drammeh i una acció a aro passat de Burke, la pressió defensiva de les locals ha frenat les nostres opcions i una cistella de Pivec ha posat l’11 a 4. La reacció de Gardner no ha intimidat al Sedis Bàsquet i el conjunt de l’Alt Urgell ha aprofitat el domini del rebot ofensiu per anotar les segones oportunitats, imposant-se en el primer quart per 24 a 12 -destacant els 7 punts de Raventos-.

A diferència del primer període, l’Spar Girona ha aconseguit canviar la dinàmica del partit. De fet, les nostres jugadores han pogut atacar des del darrere gràcies a les bones defenses i Binta Drammeh i Kennedy Burke no han fallat les seves oportunitats. La cistella al contraatac de Rebekah ha ocasionat un parcial de 2 a 6, que ha obligat a Bernat Canut a demanar temps mort. La pausa no ha frenat la directa de l’Uni i l’Spar Girona ha continuat fent sang mitjançant Binta Drammeh, Rebekah Gardner i Julia Reisingerová, empatant el xoc a 28 (parcial de 4 a 16). El temps mort de les locals ha despertat de nou al Cadí i ambdós conjunts s’han intercanviat cistelles, aconseguint sortir victoriós del duel final l’Spar Girona amb el triple de Burke i el joc d’esquenes de Reisingerová (34 a 36, 10 punts de Binta Drammeh).

Si el segon quart havia acabat amb una gran quantitat de cistelles dels dos conjunts, en la represa ambdós equips se’ls hi ha fet la cistella petita, i és que tant el Cadí la Seu com l’Spar Girona han fallat les primeres accions. No ha estat fins al 7:50 que Pivec, des de la llarga distància, ha posat al conjunt pirinenc per sobre en el marcador (37 a 36). Aquesta acció ha portat al partit en un festival de jugades de tres i Pivec, amb 15 punts, i Kennedy Burke han posat l’empat a 42. En el tram final del tercer quart, l’Spar Girona ha pogut sumar mitjançant Binta Drammeh i Laia Flores. No obstant això, un triple de Pivec ha posat el +3 a favor del Cadí (49 a 46)

Sense voler perdre el fil del partit, Burke no ha perdonat en la primera de l’últim període. Amb el partit empatat a 49, el Cadí la Seu i l’Spar Girona han intensificat les defenses per decantar el partit, frenant l’anotació de l’enfrontament. De fet, en una d’aquestes defenses, Laia Flores ha aconseguit robar la pilota per anotar a plaer (49 a 51). No ha estat fins al 5:15 que el Cadí la Seu ha anotat els seus primers dos punts. Tot i l’entrada del partit de les locals, Laia Flores s’ha mostrat intractable, tant en atac com en defensa, aconseguint diferenciar a l’Spar en el marcador. Finalment, una cistella de Binta ha posat el 51 a 57 i l’entrenador local s’ha vist obligat a aturar el joc per frenar el parcial de l’Uni. Amb una defensa més sòlida, el Cadí ha posat el -4 gràcies a Etxarri. Tot i les ganes de remuntar de les locals, Laia Palau ha tancat el partit gràcies a la seva experiència i l’Spar s’ha imposat per 55 a 65.