VICTÒRIA CONTRA LES CAMPIONES D’EUROPA

L’UNI SUPERA A LES CAMPIONES D’EUROPA

Si hi hagués un llibre de “Nits Màgiques a Fontajau”, avui, 15 de novembre de 2022, hauríem de fer una nova edició i afegir una nova pàgina. Ha costat. De fet, el primer quart no apuntava a aquest resultat, però el canvi d’imatge des del segon quart fins al final han donat una victòria ajustada contra les vigents campiones d’Europa (63 a 60).

L’autoritat de les campiones
El triple inicial de Laia Flores no ha pogut amagar el potencial del Sopron Basket. Les hongareses han dominat el primer quart des de la pintura, on han destacat Brooks i Magbebor (6 i 4 punts respectivament). L’Uni, que s’ha situat a tres punts gràcies a una cistella d’Araújo (7 a 10), s’ha tornat a topar amb el joc interior i se li ha sumat les entrades de Sykes i el triple de Vargas (11 a 21).

Un Spar Girona molt viu
En el segon quart, les nostres han proposat una defensa en zona que ha frenat els primers atacs de les verdes. De fet, amb els tirs lliures de Gardner i els punts d’Araújo, l’Spar ha posat el 16 a 23. Però aquesta zona l’ha acabat aprofitant el Sopron, que amb espai a la línia exterior ha tornat a posar el +10 mitjançant Kunec (21 a 31). El temps mort de Bernat Canut ha canviat el partit i l’Uni ha mostrat la millor cara en els dos costats de pista, aconseguint posar el -3 gràcies al joc coral i a les finalitzacions de Tolo (32 a 35).

A la defensiva
Amb pocs punts de diferència, la tornada a pista ha estat calmada en atac, en part pel bloc sòlid en defensa dels dos conjunts. I és que ambdós equips han acabat fent un parcial d’ 11 a 10, on han destacat la fiabilitat sota cistella de Magbebor i Brooks (13 punts) i per part de l’Spar els punts d’Araújo, Gardner i Tolo (11 punts, 10 punts i 10 punts respectivament, 44 a 45), mantinguent l’avantatge les hongareses.

Esperit de superació
Amb tot per decidir, Faustine i Shay han empatat el xoc a 48. Seguidament, un triple de Murphy ha fet embogir Fontajau, avançant a les nostres en el marcador (51 a 50). Amb ganes de més, les ala-pivots de l’Uni han posat el +5 en el marcador, obligant a l’entrenador visitant a demanar temps mort (55 a 50).  Una pausa que ha donat vida al Sopron, que amb Sykes i Kunec s’han acostat a només un punt. Però amb molt per dir i molts de nervis, les faltes personals han sigut l’element principal del final del partit i els tirs lliures de Tolo i Gardner han donat la victòria a l’Spar Girona (63 a 60).