L’Uni s’emporta la primera victòria de l’any (Casademont Saragossa 76 – 80 Spar Girona)

El retorn d’Alfred Julbe a Saragossa ha estat més complicat del que s’esperava De fet, hi ha una frase que podria resumir el partit: els atacs han superat les defenses. El joc interior de Gatling i el bon encert de Wurtz han sorprès en el segon quart. Tot i això, l’experiència final han decantat el partit a favor de les gironines per 76 a 80.

El primer triple inicial de Frida Eldebrink i una bona cistella de Vasic ha deixat clar un missatge: tot i el mal temps de Saragossa, la tempesta venia de Girona amb ganes de posar punt final a les aspiracions locals des del primer minut (2 a 7). El joc ofensiu vertical de les gironines ha passat per sobre del Casademont en els primers minuts. Tres cistelles consecutives sota cistella de Reisingerová han incrementat l’avantatge (7 a 15), obligant a l’entrenador local a parar el joc. Eldebrink, totalment sola, ha anotat el segon triple per part de l’Uni (9 a 18). Per no perdre la distància en el marcador, les locals han fet ús de la seva millor bala. Amb 13 punts, Gatling ha estat la màxima anotadora per part del Saragossa. I si el Casademont ha utilitzat el seu joc interior per acostar-se a les gironines, l’Uni ha utilitzat el joc exterior d’Eldebrink (3/5 en triples) per dominar el primer quart (24 a 28).

L’Spar Girona ha seguit dominant des de l’exterior en l’inici del 2n quart gràcies a un triple de Ferrari. Tot seguit, una assistència de Giedre ha deixat sola a Paola sota cistella (25 a 33). A partir d’aquest moment, les locals han canviat el xip, apuntant-se a la festa exterior de l’Uni. Dos triples seguits de les locals han retallat l’avantatge (29 a 33). Tot i les dues cistelles consecutives d’Elonu, un altre triple del Casademont (3/3 en els primers tres minuts) i dos tirs lliures de Nichols han encès les alarmes (34 a 37). Tot i la resposta de Labuckiene, un altre tir des de la llarga distància ha insistit en el marcador (37 a 39). De fet, Wurtz (13 punts al descans), amb un triple i una entrada, ha col·locat al seu equip per sobre en el marcador. Tot i el domini final del Saragossa, l’Uni s’ha emportat el segon quart per 46 a 47.

Si el ritme de partit estava sent molt alt, el tercer quart els motors s’han afluixat. Chelsea Gray ha inaugurat el marcador amb una bona entrada. A falta d’encert, el Saragossa ha seguit a prop en el marcador gràcies als tirs lliures (49 a 51). D’una jugada llarga del Saragossa -on ha tingut tres intents per anotar-, n’ha tret profit les nostres jugadores amb un triple de Frida al contraatac. Tot i les intencions de les locals, dos bons moviments de pilota seguits de l’Uni han incrementat l’avantatge -triple d’Araújo i Vasic– (54 a 61). Dues cistelles seguides de les locals -per part de Gatling i Ana Cruz-, han retallat la distància (-3). Un Fadeaway de Labuckiene ha trencat el parcial negatiu de l’Spar. En el tram final, les cistelles d’Elonu han trencat el partit (60 a 67).

L’últim quart ha començat igual que el tercer, amb errades ofensives. Amb el partit bastant pausat per les faltes, Labuckiene ha posat la màxima en el marcador amb un tir perfecte des de la mitja distància (62 a 73). Un bon atac d’Ayuso sota cistella i un tir de Gatling han col·locat el 70 a 73. Amb el parcial en contra, Elonu ha corregut tota la pista per tornar a sumar. Amb el Saragossa mossegant, Chelsea Gray ha fet ús de la seva experiència per carregar el partit en el tram final (74 a 77). Gatling, des de la zona, ha posat el 76 a 78. L’Uni ha agafat un rebot clau a falta de 30 segons, determinant el partit a favor nostre (76 a 80).