PRIMERA VICTÒRIA DEL 2023

Victòria d’ofici de l’Spar Girona en un partit on les gironines han estat lleugerament superior al Basket Landes, especialment en l’últim quart (65 – 54). Marianna Tolo, en la primera part, i Rebekah Gardner, en la segona, han estat les principals causes de la primera victòria del 2023, i és que l’australiana ha acabat l’enfrontament amb 22 punts, mentre que l’americana n’ha aportat 15.

Al ritme de l’australiana
Marianna Tolo és d’aquelles jugadores diferencials. Quan la jugadora està inspirada pot ser imparable. Si a sobre està amb més motivació que mai per enfrontar-se al seu exconjunt, l’australiana pot estar a nivell MVP. La pivot, imparable sota cistella, ha fet una masterclass en el joc interior, convertint els 12 primers punts de l’Spar. De fet, a excepció de Tolo, només Binta (triple) i Sykes (entrada i tir lliure) han pogut convertir per l’Spar, mentre que el Landes ha aprofitat la bona mà final de Turcinovic i Roumy per retallar distàncies (18 a 14).

El Landes, a per totes
Tot i que l’Uni ha començat amb bon peu el segon quart gràcies a les cistelles de Binta i Giedre (22 a 14), el Landes ha aconseguit el control de l’enfrontament gràcies als punts de Paget, Chery i Magarity, arribant-se a posar per davant en el marcador (33 a 35). No obstant això, Rebekah Gardner ha carregat el pes de les gironines, canviant la dinàmica del marcador i avantatjant a l’Spar (37 a 35).

El pas per vestidors no ha acabat de canviar la dinàmica del partit. Mentre que Gardner ha portat les opcions gironines cap a un altre nivell (dues cistelles consecutives), Chery i Paget no han perdonat les seves ocasions per seguir de prop a l’Spar (45 a 44). No ha estat fins a l’equador del tercer parcial quan Sykes, els punts finals des de la personal i la bona defensa han posat el +6 per les nostres (54 a 48).

La defensa marca la diferència
Amb cansament a les cames, ambdós conjunts han baixat considerablement el nivell ofensiu. Sense gaires opcions per convertir cistelles, i amb errades en la direcció, l’Spar Girona ha intensificat la defensa per evitar la remuntada rival. A poc a poc, i des de la personal, l’Uni ha començat a sumar (60 a 49) i el triple final d’Etxarri i l’entrada final de Tolo han sentenciat el marcador (65 a 54).