Punt final a la gesta europea davant d’un BLMA intractable (BLMA Montpeller 98 – 69 Spar Citylift Girona)

Punt final a la gesta europea davant d’un BLMA intractable (BLMA Montpeller 98 – 69 Spar Citylift Girona)

Crònica-Tornada-blma

Amb ganes de respondre al gran esperit que es va viure a Fontajau dijous passat, on l’afició va empènyer l’equip en tot moment per treure el millor suc del joc gironí, el públic de Montpeller ha volgut ser fer del petit pavelló francès una olla a pressió des del primer instant. Amb un desavantatge de 3 punts, les nostres jugadores s’enfrontaven al major dels seus reptes històricament a escala de club: el passi a una final europea. Les acompanyaven un centenar d’aficionats gironins desplaçats al que volien contribuir en la proesa.

Sota un ritme frenètic de joc, el partit ha començat fent notar de seguida la importància que tindria el balanç del rebot en el desenllaç final, ja que un parell de rebots mal tancats han permès punts relativament fàcils per a les franceses en segones jugades. Amb un intercanvi de cops inicial de tots dos conjunts, l’encert ha estat per a les locals, que han finalitzat el primer quart guanyant per 25-17.

L’Spar Citylift ha tingut problemes per anotar en l’inici del segon període, i ha estat el moment en què Montpeller ha sabut distanciar-se en el marcador. Un devastador 71% en triples al descans estava sent la llosa per a l’equip d’Eric Surís, que veia que ni les millors defenses podien parar l’encert anotador de BLMA. A la mitja part s’hi ha arribat amb un 53-29.

La dinàmica en l’inci de la segona meitat ha semblat variar un pèl quan les jugadores d’eric Surís han aconseguit un parcial favorable de 0-7 amb dues ràpides recuperacions i cistelles en transició de Gabby Williams. Tot i això, les franceses han reaccionat ràpidament i han sabut mantenir el partit ben controlat i encarar l’últim quart amb un 79-46 al marcador.

El darrer quart, amb tot decidit, les gironines han buscat acomiadar-se de la millor manera possible d’una competició en la qual han fet història, disputant-ne per primera vegada les semifinals i tancant l’any europeu en un meritori Top 4. Al final, el marcador de 98-69 ha posat de manifest la superioritat avui de les franceses en moltes facetes del joc.

Attachment