Roda de premsa presentació de Xavi Fernàndez com a nou entrenador de l’Spar Citylift Girona

rodapremsaFernandezAvui ha tingut lloc a la seu de Citylift Ascensors la roda de premsa de presentació del nou entrenador de l’Spar Citylift Girona pel que queda de temporada, Xavi Fernàndez. A la presentació han parlat Pere Puig, director esportiu de l’Uni Girona i Xavi Fernàndez, nou entrenador de l’equip. També hi han estat presents els representants dels dos principals patrocinadors, Cayetano Pérez (Citylift) i Eduard Vidal (Spar), el president de l’Uni Girona, Llorenç Biargé, i varis directius del club, així com els mitjans de comunicació.

Escolta la roda de premsa completa AQUÍ

Pere Puig, director esportiu Uni Girona CB

Els motius del canvi

“Som un club al que ens costen molts els canvis, no és fàcil. El canvi (d’entrenador) no ve donat només pels resultats, sinó perquè veiem que no arribàvem al final de temporada amb la convicció que podíem competir per fites com les de l’any passat. Hem vist com l’equip, a mesura que passaven les jornades, s’anava quedant sense benzina i les alarmes s’encenen quan veiem que el dipòsit és buit a l’últim partit a casa contra Bembibre.

“Ens fem responsables de la confecció de la plantilla, jo el primer”

“La temporada ha tingut alts i baixos, però els alts han sigut molt bons amb la Supercopa i grans partits d’Eurolliga a casa.”

“El canvi ens va costar perquè en Miguel Ángel ha demostrat ser un gran professional, una gran persona i un molt bon treballador implicat amb el club des de la seva base fins a la Junta Directiva i en tots els aspectes.”

Sobre Xavi Fernàndez

“Buscàvem algú que conegués la plantilla i el club i, tot i que ho havíem intentat altres vegades ell mai va voler. Aquesta vegada ha acceptat el repte. L’acord amb en Xavi és només fins a final de temporada i no és la intenció, ni del club ni d’ell, allargar-ho. Ell ens ajuda a guanyar més partits a fora de la pista que a dins ja que l’àrea que ell encapçala (màrqueting) és fins i tot més important que l’esportiva perquè ens permet formar equip temporada rere temporada i sense això no podríem lluitar a la pista.”

Xavi Fernàndez, entrenador Spar Citylift Girona

El repte

“El motiu per acceptar aquest repte no es pot entendre sense conèixer quina és la filosofia d’aquest club i el seu projecte. L’Uni Girona és un projecte d’una sèrie de persones molt involucrades i implicades en treure això endavant.”

“Aquest any era una temporada especialment complicada després dels èxits assolits la temporada passada. Les expectatives estaven a dalt de tot. No és fàcil una nova temporada després d’un gran èxit. L’equip ha fet un gran esforç guanyant la Supercopa i un gran paper a la Eurolliga però això ha comportat un desgast a l’entrenador i al grup humà. A més, hi ha hagut moltes incidències a nivell de salut i canvis de jugadores. Hem arribat a aquesta situació amb la sensació que ens ho juguem al “match point”. El partit s’acaba i ens ho juguem tot a un punt.”

Sobre la seva experiència

“Jo no espero fer carrera esportiva a nivell d’entrenador, però si que espero fer-ho bé i assolir els objectius que ens marquem amb l’equip. La meva ambició és donar un cop de mà al club en el moment que ho necessita i amb la idea tirar això endavant.”

“Tinc molta experiència al món del bàsquet però nul·la en les banquetes. És una incógnita, també per mi, si amb el que sé de bàsquet podré ajudar les jugadores però no es tracta del que sàpigues o del currículum, sinó del que aportis a l’equip.”

“No és la meva ambició començar una carrera d’entrenador, però mai se sap. Si fa 4 dies em diuen que estaria assegut a aquesta cadira no m’ho hagués cregut. No hi ha necessitat de decidir ara la resta de la meva vida, però no passa pel meu cap dedicar-me a això.”

Sobre els seus antecessors

“Ortega ha fet una gran feina sobre tot en l’aspecte defensiu i de mentalitat. L’equip dona la cara i té caràcter. El meu perfil és diferent del seu i si jo digués que, amb la meva trajectòria esportiva com a jugador, aposto 100% per la defensa tampoc em creuríeu, però soc conscient que els els partits i els play-off es guanyen a partir de la defensa. No es pot guanyar sense defensar. L’equip ha de tenir marge en atac amb més llibertat i fomentar la creativitat de les jugadores, sempre sense oblidar la responsabilitat.

“Dels últims entrenadors del club, m’agradaria tenir la direcció de grup de l’Anna Caula, la saviesa de Ramon Jordana, la direcció d’equip i visió de joc de Roberto Íñiguez i la passió i l’entrega de Miguel Ángel Ortega. Com seré jo com a entrenador és una incógnita i ho descobrirem al primer partit.”

Sobre la situació actual i el futur esportiu de l’equip

“La situació esportiva no és fàcil: som quarts empatats amb Mann-Filter i amb l’average particular perdut i sense marge d’error i en les jornades que ens falten ens hem d’enfrontar als tres primers de la Lliga.Arribar a la final és una gran il·lusió i un somni i lluitarem per aconseguir-ho, però si jo em foto la hóstia, el projecte de club continúa i és per molt de temps.”

“Hi ha poc temps material perquè les jugadores estan de vacances fins dilluns i, degut als compromisos internacionals, només tindrem un entrenament amb l’equip complert abans del partit del proper cap de setmana, i un més abans d’un dels partits més decisius del final de la temporada contra el Conquero. Hem de construir en poc temps, aquest és el repte.”

“Estem a esport professional de màxim nivell i s’ha d’encarar amb la màxima exigència. Als entrenaments s’ha de treballar i patir. Volem recuperar l’alegria i les ganes de jugar, però des de la màxima exigència.”

“Dono per fet la professionalitat de les jugadores i segur que dilluns venen a amb totes les ganes de fer-ho bé. Les cartes es tornen a repartir per començar la partida. És important connectar amb les jugadores i amb les noves idees per avançar més ràpid. És bàsic que hi hagi química, però no la pot garantir ningú.”

 

Attachment