TANQUEM L’ANY A FONTAJAU AMB VICTÒRIA

“El millor partit a casa, de la LF Endesa, segurament que sí”. Alfred Julbe ho ha tingut clar a la roda de premsa. I és que l’Spar Girona ha lluït en l’últim partit a casa de l’any 2021. Les gironines han dominat el partit des de principi a final fent embogir Fontajau i l’Uni s’ha acabat imposant per 90 a 53.

Dominant el rebot ofensiu

Una de les claus d’aquest Spar Girona és dominar la pintura. Si a tot això li sumes les defenses exitoses -amb un equip entregat que recupera pilotes- i el domini del rebot ofensiu  -4 rebots en el primer minut i 20 segons- et surt un Uni Girona molt vertical. Per contrarestar el joc coral de les nostres, les visitants s’han mantingut vives al partit gràcies a una encertada Gimeno. Però tot i el nivell ofensiu de l’ala pivot, les gironines han castigat al Casademont des de la llarga distància, destacant els 7 punts de Reisingerová (19 a 14). A més, en aquest primer quart ha debutat Michaela Onyenwere, que ha col·laborat amb 4 punts (26 a 18).

Per mantenir l’avantatge, l’Spar Girona s’ha mantingut sòlid en defensa, aconseguint frenar els atacs del conjunt aragonès amb una bona pressió. D’aquests contraatacs han vingut 4 punts consecutius de Rebekah Gardner. Però a mesura que han anat passant els minuts, el Casademont ha aconseguit trobar les seves oportunitats, frenant els nostres atacs i anotant des de la zona (revers de Delaere, 30 a 24). Però el temps mort d’Alfred Julbe ha servit per tornar-nos a situar al partit. Frenant els atacs del Zaragoza, Laia Palau ha fet una masterclass en atac, anotant dues cistelles consecutives i assistint a Iho (39 a 28).

Cinquena marxa posada

Amb ganes de continuar el ritme del final del segon quart, l’Spar ha començat millor que mai el tercer assalt. De fet, sense fallar, l’Uni ha imposat un parcial d’11 a 0 en només dos minuts, obligant a l’entrenador visitant a fer ajustos a la seva plantilla (50 a 28). Uns ajustos que han sigut positius pel Zaragoza, ja que amb un parcial de 3 a 10 el conjunt aragonès ha retallat distàncies, destacant els punts des de la llarga distància de Calhoun (13 punts). Però amb Laia Palau al timó de l’equip (8 punts i 5 assistències), les nostres jugadores s’han recuperat, frenant l’ofensiva visitant i imposant un 9 a 3 en el marcador (59 a 41).

Tot i que el partit estava més que sentenciat, Rebekah Gardner ha decidit augmentar la seva renda (14 punts, 65 a 41). Seguidament, Michaela Onyenwere i Giedre Labuckiene, per partida doble, s’han apuntat a la festa (73 a 43). I amb Fontajau més entregat que mai -onada per un costat, crits per l’altre-, les nostres jugadores han seguit augmentant la renda per satisfer als abonats, fent el millor joc de la temporada per imposar un contundent (90 a 53).