UN UNI DE MENYS A MÉS SUPERA AL TTT RIGA (TTT Riga – Spar Girona)

Si el partit contra l’Araski l’Spar Girona va acabar suat, el primer partit del HUB de Fontajau el nostre conjunt ha acabat xop. Tot i l’intensitat del partit, el resultat ha valgut la pena, i és que les nostres jugadores, amb una classe magistral de joc i defensa en el segon tram de partit, s’han acabant imposant per 79 a 81.

Amb la directa, el TTT Riga ha demostrat als primers minuts de joc que no posaria les coses fàcils a l’Spar Girona. Tot i la inauguració de marcador de Frida Eldebrink, un TTT Riga vertical ha anul·lat les capacitats ofensives del nostre conjunt, obligant a l’Uni ha fer jugades individuals. Una defensa agressiva i el nostre desencert en el tir lliure (1/4 a cinc minuts) ha donat fruits a les blanques, ja que ha falta de 5 minuts, el TTT Riga guanyava per 9 a 4. El domini del rebot ofensiu i les faltes de les de Letònia han donat esperances a les gironines, que han retallat distàncies. Una jugada magistral de la Laia, seguit d’una altre de joc col·lectiu han deixat a Labuckiene sola sota cistella, aconseguint empatar el partit 14 a 14. La nº11 s’ha mostrat intractable (8 punts al primer quart), fent lluitar a l’Spar Girona fins al final del primer període (21 a 20).

Els nervis han fet presència per igual en el tram inicial del 2n quart, i és que passats els primers tres minuts, només el TTT Riga ha aconseguit sumar un triple al marcador. En un tancar i obrir d’ulls, i amb l’Spar Gironi errat amb el tir, les blanques han aconseguit un parcial de 7 a 0. No ha estat fins al 5:30 que Reisingerová ha inaugurat el marcador per l’Uni. No obstant això, les errades han fet que el Riga es col·loqués amb un +10, obligant a Alfred Julbe a demanar temps mort. Les ordres han donat resultat i la següent jugada Vasic la executat a la perfecció. A partir d’aquest moment, l’Spar Girona s’ha mostrat molt més agressiu. Elonu (5 puntos) i Vasic (10 punts) han acostat a les gironines i dues cistelles des de la llarga distància d’Eldebrink (7 punts) -després d’una gran defensa- ha encès la traca (41 a 40).

I si en els altres quarts el Riga havia començat amb la directa, el descans ha fet canviar els papers als dos conjunts. Tres cistelles seguides de les nostres han posat un 41 a 48. Tot i la bona dinàmica ofensiva, el Riga ha continuat esforçant-se amb bones cistelles des de la mitja distancia (45 a 50). Dues pèrdues consecutives de l’Spar Girona han fet respirar al TTT Riga, aconseguint empatar el marcador a 52. I quan més malament van les coses, sempre apareix l’experiència. I qui millor que la Laia Palau per demostrar-la. A falta de tres minuts, la  3 ha fet tornar a avançar a l’Spar Girona en el marcador. La intensitat ha seguit present fins al final del tercer quart, aconseguint l’Uni un avantatge d’un punt (61 a 62).

Tot i el ‘trap‘ defensiu del Riga, l’Spar Girona ha sortit victoriós del tram inicial de l’últim quart (61 a 66). Una cistella d’Eldebrink, seguit d’un triple executat per ella mateixa, han posat la màxima de l’Spar Girona (+10). La sueca ha seguit amb la bona mà i ha obligat a l’entrenador “local” a demanar temps mort (61 a 74). La pausa ha motivat al Riga i un bon parcial les ha fet acostar en el marcador. Les blanques han apretat fins al final, errant el seu últim tir i imposant-se l’Spar Girona per 79 a 81.