UN UNI DE MENYS A MÉS SUPERA L’SPAR GRAN CANÀRIA (SPAR GIRONA 79 – 73 SPAR GRAN CANÀRIA)

Si la jornada 4 de la Lliga Femenina Endesa -a la pista del Gran Canària- va ser complicada, el derbi d’Spar a Fontajau no es podia quedar enrere. Després d’anotar la primera cistella del xoc, les gironines no s’han situat per davant del marcador fins a l’últim quart de partit. Una gran Chelsea Gray i una inspirada Labuckiene han capgirat el marcador i l’Spar Girona s’ha imposat 79 a 73.

Sense deixar temps en preparar-se en defensa, l’Spar Girona ha començat agressiu el xoc i de la mà de Reisingerová l’Uni ha inaugurat el marcador. Si els atacs inicials del conjunt insular han sigut des de la llarga distància, les gironines, amb transicions ofensives, han atacat cistella mitjançant Sonja Vasic i Reisingerová (9 a 7). Tot i la bona dinàmica de l’Uni, un triple de María España (10 punts al primer quart) ha posat l’avantatge visitant per primer cop al partit (11 a 12). I d’aquesta petita avantatge, l’Spar Gran Canària ha agafat confiança -gràcies al domini del rebot ofensiu (4 per 1 de l’Uni)- per dominar el primer quart (17 a 24).

Amb defenses de 2 contra 1, les gironines han aturat l’ofensiva visitant. Gràcies a un bon moviment de Labuckiene i un triple alliberat de Paola Ferrari, l’Spar ha posat el -4 en el marcador. Tot i el bon fer de les gironines, les faltes personals han castigat al nostre conjunt (25 a 31). Sense fer gaire soroll, tres cistelles seguides d’Elonu -i dos taps en defensa- han aproximat a l’Spar Girona (31 a 33). En aquest moment, les gironines han pressionat a tota la pista, aconseguint ofegar les possessions ofensives del Gran Canària. Tot i que una cistella de Labuckiene ha posat l’empat en el marcador, dues jugades del conjunt insular han fet escapar a les visitants (35 a 40). I si l’Uni ha utilitzat anteriorment a Elonu per acostar-se, en el tram final la protagonista ha estat la pívot Giedre Labuckiene (11 punts). No obstant això, les últimes possessions de les groguenques han sigut exitoses (38 a 44).

De la mateixa manera que ha acabat el segon quart ha començat el tercer: amb una cistella de les visitants. Un 2+1 de Kone ha posat la màxima del partit (38 a 49). Aquesta diferència ha estat un punt d’inflexió -tant en atac com en defensa- i un triple de Frida Eldebrink i una assistència a la perfecció de Chelsea -que ha executat Elonu– ha obligat a l’entrenador visitant a demanar temps mort (43 a 49). L’ofensiva local ha seguit passant per sobre del conjunt insular i una nova assistència de l’americana -torn de Reisingerová– i un tir des de la mitja distància de Vasic ha posat un parcial de 9 a 0. Amb molta intensitat defensiva, les visitants no han trobat espais per atacar a cistella. Seguidament, una gran acció de la sèrbia, ha portat a Labuckiene a empatar el marcador. La igualtat dels dos conjunts ha seguit fins al final del tercer quart (53 a 55).

Un tir de María Araújo i un altre de Chelsea han empatat, per partida doble, el marcador (57 a 57). Tot i el triple de Ndiaye, una gran jugada sota cistella de Labuckiene ha posat el -1. Dos tirs lliures de Chelsea han posat, per segona vegada en el partit, l’avantatge local (63 a 60). L’experiència ha tornat a ser un factor clau en la remuntada, i l’americana Chelsea Gray i Laia Palau han posat el +5 a favor. La 12 de l’Spar Girona ha fet una exhibició en el tram final de partit, tant en organització com atacant a cistella, posant el 71 a 62. Amb mala sort, la jugadora s’ha lesionat al final de partit i Eldebrink ha ocupat el seu lloc. Dos tirs de Labuckiene han incrementat l’avantatge local (73 a 68). Tot i els intercanvis de cistella, una gran assistència de la capitana ha acabat en mans d’Elonu, que no ha perdonat. Amb una diferència definitòria, les nostres jugadores s’han imposat per 79 a 73.