Un Uni de més a menys cau a Vitòria

L’Spar, amb moltes baixes, torna a Girona esperant la incorporació de Rebekah Gardner.

Un gran inici de partit de les gironines (2 a 22) no ha pogut frenar a un gran Araski, que ha dominat des del segon quart l’enfrontament, imposant-se a Mendizorrotza per 72 a 65. Una victòria que ha deixat una protagonista clara: Marta Hermida. La jugadora ha acabat l’enfrontament amb 22 punts (4 triples).

8 minuts per recordar
Dels millors tres primers minuts de l’Spar de la temporada. L’Uni Girona ha estat una mal de cap en atac com en defensa, imposant un parcial de 0 a 10 gràcies a dos triples d’Ygueravide i Mendy i la precisió interior de Bertsch i Magarity (0 a 10). El temps mort de l’Araski no ha capgirat els nostres plans i de nou Bertsch, alliberada des de l’exterior, ha castigat (0 a 13). Finalment, i després de molta insistència, Van den Adel ha aconseguit els primers dos punts del Kutxabank. Però això no ha canviat els nostres plans, que amb molta efectivitat en atac hem augmentat la diferència (2 a 22). I quan tot semblava que l’Uni s’emportaria amb claredat el primer quart, l’Araski, amb dos 2+1 consecutius ha entrat a l’enfrontament (8 a 22), situant-se a només deu punts de nosaltres (14 a 24).

20/11 de parcial
Declaració d’intencions de l’Araski en els primers minuts del segon assalt. Amb una zona en defensa, han intentat frenar la nostra ofensiva, però per sort Ainhoa ha castigat per frenar la intensitat local (16 a 28). A partir d’aquest moment ha estat un intercanvi constant de cistelles. Per frenar-ho, les de Vitòria han pressionat en defensa entrant ràpidament en bonus. Una situació que no hem aprofitat per culpa del desencert des del tir lliure. Finalment, Hermida, ha anotat el primer tir de tres de les locals i Íñiguez ha demanat temps mort (25 a 32). Tot i els punts de Parra, les locals han entrat del tot a l’enfrontament gràcies a l’anotació des de la llarga distància, destacant el triple final d’Hermida (34 a 35).

20 punts d’Hermida
El canvi de quarts ha intensificat les defenses dels dos blocs, demostrant molta competitivitat i ganes d’aconseguir l’enfrontament. Un tram inicial que, amb el domini del rebot ofensiu, hem continuat amb la mateixa línia, amb un lleuger avantatge constant (39 a 41). Un avantatge que s’ha acabat trencant amb l’encert d’Hermida, responsabilitzant-se dels tirs complicats. Els 20 punts de la jugadora de l’Araski han diferenciat per primer cop en el partit a l’Araski (50 a 45), però el domini sota cistella de Tolo i un triple de Magarity ens ha aproximat de nou (52 a 50).

A tocar
Amb cansament a les cames, ambdós equips han fet un últim esforç per imposar-se en l’enfrontament. Tot i que Regan ha estat la primera a anotar, un parcial de 10 a 0 ha encès les alarmes (62 a 52). Amb el temps mort, les gironines han tornat a entrar al matx gràcies a l’encert des de la llarga distància (Ygueravide i Peña, 62 a 58). Seguidament en l’intercanvi de cistelles per ambdós equips ha tornat a sortir guanyador l’Spar gràcies a una cistella de Peña i l’Uni s’ha situat a només 2 punts (64 a 62). Però les correccions en defensa han donat els seus beneficis a les de Vitòria i l’encert final de Gretter des del tir lliure ha donat la victòria al Kutxabank Araski per 72 a 65.