UN UNI DE MÉS A MENYS CAU CONTRA L’ARASKI

Segona derrota de l’Spar Girona a la LF Endesa. Tot i una molt bona primera part de les gironines, el conjunt basc ha sorprés les nostres en el segon tram de partit, capgirant el marcador i imposant-se per 62 a 64. Rebekah Gardner ha estat la màxima anotadora amb 22 punts.

Inici brillant
Un Spar Girona dirigit per Rebekah Gardner s’ha imposat amb claredat en el primer parcial de joc. De fet, l’americana ha estat l’encarregada de marcar el ritme ofensiu de les gironines amb transicions ofensives sota cistella (8 punts). A més a més, un 3+1 espectacular de l’americana ha posat el 13 a 9. Mentre que l’Araski ha intentat sobreviure des de la llarga distància mitjançant Chagas, Laia Flores ha igualat l’intent de remuntada amb dos triples, mantenint l’avantatge de l’Spar (24 a 18).

De més a menys
A diferència del primer quart, el segon ha començat amb un ritme més estancat per les bones defenses. Tot i això, una assistència de Cornelius per Etxarri i un contraatac de Binta han posat el +8 (28 a 20). Però aquestes defenses també han donat opcions a les visitants i Burani i Atkinson no han perdonat sota cistella (28 a 24). Amb l’Araski més animat que mai, ha tornat a aparèixer la bona mà de Flores, anotant el seu tercer triple. Seguidament, una cistella seva ha obligat a l’Araski a demanar temps mort (33 a 24). Un temps mort molt efectiu i l’Araski, liderat per Atkinson, ha fet un parcial de 2 a 6 (35 a 30). Bernat Canut, que ha parat el xoc, ha obtingut bons resultats i l’Uni s’ha refet gràcies als punts de Gardner (14 punts, 41 a 34). Finalment, Chagas, des de la llarga distància i els punts de Tolo sota cistella han mantingut l’avantatge (45 a 39).

Estancades en atac
El pas per vestidors no ha anat bé per cap dels dos conjunts, que s’han estancat totalment en atac. De fet, no ha estat fins passats els tres primers minuts que Atkinson no ha inaugurat el tercer quart, mentre que l’Uni ha necessitat cinc minuts per una cistella des de la mitja distància de Rebekah Gardner (47 a 41). Aquestes dues cistelles no han canviat la dinàmica de partit i a poc a poc l’Araski s’ha aproximat tímidament (Atkinson, Van Den Adel i triple de Chagas, 51 a 50). Amb segons per acabar el tercer quart, Shay Murphy ha diferenciat a les nostres des de la llarga distància (54 a 51).

Derrota confirmada
Un triple d’Asurmendi al principi de l’últim quart ha igualat el xoc a 54. Seguidament, Atkinson ha avançat a les visitants en el marcador -tot i que Araújo ha tornat a empatar el partit-. Amb el partit empatat, Diarra, des de la personal, i Assurmendi, des de la llarga distància han posat el +4 (60 a 64). En l’últim minut, Gardner ha agafat responsabilitat ofensiva i ha donat esperances a les nostres (62 a 64). El penúltim intent per capgirar el marcador ha acabat amb pilota perduda. En la següent acció, l’Araski ha esgotat la possessió i amb pocs segons per desenvolupar una jugada, la pilota ha acabat en mans de Binta Drammeh, que no ha pogut convertir el triple per donar la victòria a les gironines (62 a 64).