VICTÒRIA DE BÀSQUET TOTAL A FONTAJAU (SPAR GIRONA 81 – 57 KUTXABANK ARASKI)

Sembla que la ressaca de la Copa de la Reina no ha afectat a les nostres jugadores. De fet, des del primer moment, les gironines s’han imposat contra l’Araski gràcies a un Spar dominant tots els aspectes del joc (81 a 57). María Araújo ha estat la màxima anotadora del partit amb 20 punts i 32 de valoració.

L’Spar Girona ha començat el partit amb les idees molt clares: amb una defensa individual molt intensa, l’Araski s’ha encallat en els atacs inicials. De les bones defenses, l’Uni ha jugat amb els bloquejos de Reisingerová, permetent moure la pilota d’un costat a l’altre (5 a 2). Tot i les bones maneres, les basques s’han activat en un tres i no res -cistella de Seda i Tamara Balde (5 a 6). No obstant això, amb la mateixa filosofia, les d’Alfred han seguit pressionant a l’Araski i de la mà d’Elonu i Eldebrink, les gironines han posat el +6 (16 a 10). El bon encert en els tirs de camp i la lluita del rebot ofensiu -sumada d’una última cistella de Paola- ha portat a l’Uni a dominar per dotze en el marcador, obligant a l’entrenadora visitant a demanar temps mort. Tot i la pausa, les nostres han acabat el primer quart amb una cistella d’Araújo (24 a 10).

Serioses en tot moment, el domini del rebot ofensiu ha portat a les nostres jugadores ha anotar la primera cistella del segon quart -assistència de Gray per Labuckiene-. Tot i les bones idees de l’Uni, l’Araski ha anotat dues cistelles consecutives per posar el -10. En aquest moment, el gran moviment de pilota de l’Uni s’ha tornat a activar: primer Paola ha assistit per Elonu i després Gray per Labuckiene. (30 a 18). Els dos equips han seguit lluitant per implantar el seu estil de joc, intercanviant cistelles constantment, beneficiant a l’espectador d’un gran espectacle ofensiu (36 a 27). El tram final del segon període ha estat identic al viscut fins al moment: l’Spar Girona dominant l’altura (9 rebots ofensius) i superant l’Araski per 42 a 34.

Chelsea Gray ha començat el tercer quart ballant la defensa rival. De fet, la primera de l’Uni ha estat una gran assistència de l’americana per Elonu. Amb la base dominant els aspectes ofensius, les nostres jugadores ha pressionat en defensa, frenant els constants atacs de l’Araski (3 punts en els primers 3 minuts). Això ha obligat a canviar la dinàmica de les basques, que han pressionat a tota la pista. Una defensa que ha sigut efectiva: del gran avantatge al 47 a 43, obligant a Alfred Julbe a demanar temps mort. Una pausa molt efectiva, ja que de la mà de Palau, Chelsea i Araújo l’Spar ha tornat a posat el +8. Amb avantatge al marcador, Alfred Julbe ha demanat a les jugadores una defensa en zona 3-2 per aturar l’ofensiva de les basques. Una pressió defensiva que ha acabat amb les aspiracions de les verdes, ja que a la rèplica Araújo no ha perdonat des de la llarga distància (60 a 47).

De la mateixa manera que ha acabat el tercer assalt ha començat l’últim període: triple de l’Spar Girona de la mà de Paola (63 a 47). Dominant tots els aspectes ofensius, les gironines s’han escapat del marcador gràcies a una gran Araújo (73 a 54). Tot i la lluita del rebot ofensiu de l’Araski, les basques s’han vist intimidades per la bona defensa de l’Uni, i l’Spar s’ha imposat per 81 a 57.