Victòria de bàsquet total a Montpeller (BLMA 45 – 57 Spar Citylift Girona)

Una renda de 15 punts a la primera meitat i el domini de molts aspectes del joc han donat la victòria en la darrera jornada de la fase de grups.

Inici contundent de les catalanes, amb un bon parcial anotador des de la zona. Montpeller ho ha provat a través de l’exgironina Gabby Williams i ha aconseguit mantenir un intercanvi de cops trencat per l’entrada de Marta Xargay, que ha sabut canviar-li el color a l’enfrontament amb dos triples consecutius. El parcial de l’Spar Citylift, de 0-8, ha posat en alerta a les franceses que, en uns darrers minuts del primer quart poc encertats en el tir exterior -0/9 en triples-, s’han vist amb el desavantatge màxim de -9 punts. Al final del període s’hi ha arribat amb un domini de les visitants per 10–19.

La dinàmica de bon joc i bon ritme anotador ha seguit per a les noies de Surís, per situar-se, en només 3 minuts del segon quart amb un avantatge de +16. Bones rotacions en una defensa dura i sòlida, bones decisions en atac i una banqueta que no ha deixat de sumar han aconseguit començar a construir una victòria en una de les pistes més sorolloses d’Europa. Al descans, un 19-34 marcava el domini visitant.

L’àmplia renda s’ha vist reduïda per un gran parcial d’11-0 de les locals tot just a la sortida dels vestidors. Uns minuts de dubtes en atac de l’Spar Citylift han propiciat de nou un partit obert. Magali Mendy ha tallat la mala ratxa anotadora amb 5 punts consecutius. El moment baix de les visitants s’ha tancat amb un 33-41 al final del 3r quart.

L’equip ha sabut tornar al partit i quedar-se’l durant el darrer temps. El bon joc i el domini han tornat al cantó gironí. D’aquesta manera l’equip ha aconseguit la primera victòria fora de casa en Euroleague – 45-57 – de la seva història i acaba aquesta fase de grups amb 6 victòries i 8 derrotes, a l’espera encara de saber si es fa efectiva la classificació per a l’Eurocup en funció de la sanció que la FIBA aplicarà a Sopron Basket pel fet de no presentar-se al seu enfrontament a Schio.