Victòria de prestigi en un pavelló complicat. (61 – 82)

CRÒNICA

En la prèvia, Eric Surís era conscient de la necessitat de victòries d’un València Basket acabat d’ascendir, però amb un projecte i unes jugadores de qualitat i experiència en el bàsquet estatal. L’Spar Citylift Girona buscava la imbatibilitat en la tercera jornada de la Lliga Dia, mentre que les valencianes han arribat al partit sense haver guanyat en cap de les dues cites prèvies. A més venien d’un desgast físic considerable, després de disputar dues pròrrogues davant Gernika el dimecres.

L’inici ha estat pràcticament perfecte en l’atac de les gironines que, sabent de la importància de reestrenar un pavelló històric per a la lliga com és el de La Font de Sant Lluís, han volgut començar agressives; un alt percentatge d’encert en el tir exterior ha donat un avantatge màxim de +12 en el primer període, que ha acabat amb un 19 – 25.

L’equip, compost avui per les 8 jugadores en plantilla disponibles i la júnior Fatou Cissé que ha debutat a la lliga en els darrers minuts, ha sabut respondre molt bé a les primeres rotacions. Prova d’això n’és el bon percentatge d’anotació, que no ha disminuït pràcticament en cap moment de la primera meitat; amb un 43% en tirs de 2 punts, 50% des de la línia de 3 i bons balanços defensius, les sensacions en els dos primers quarts eren, almenys per a l’aficionat, pràcticament immillorables. El marcador a la mitja part ha estat de 32 – 46.

Els primers minuts de la represa han estat un pèl bojos: diverses transicions de l’Spar Citylift Girona ben finalitzades, però també algunes pèrdues en sortides de pressió a través de les quals les valencianes han aconseguit tallar la bona ratxa anotadora de les visitants. Amb tot, s’ha arribat a la conclusió del 3r quart amb un 45 – 62.

Els últims minuts han seguit la dinàmica del tercer quart, i les noies d’Eric Surís no han volgut perdre l’avantatge tan treballat durant tot l’enfrontament. Hampton, amb 13 rebots ha dominat la zona de principi a fi, i Murphy, amb 22 punts, ha aconseguit mantenir l’anotació constant durant tot el partit. Finalment, amb un marcador de 61 – 82, l’equip segueix comptabilitzant els partits per victòries a la lliga.

Ara, la plantilla ja se centra a preparar el partit de dimecres vinent a les 19 hores a Fontajau davant Gernika Bizkaia, el qual suposarà el debut a l’Eurocup Women 2018-2019.