Victòria plàcida de l’Spar Girona al Gasca

Triomf còmode de l’Uni, que ha dominat els tres primers quarts de l’enfrontament contra l’IDK Euskotren (53 a 68).  Un parcial d’1 a 17 en l’inici del segon quart liderat per Rebekah Gardner (22 punts, 11 rebots i 31 de valoració) ha estat suficient per sentenciar el xoc abans del descans. Amb aquesta victòria, les de Bernat Canut tornen al capdamunt de la classificació de la LF Endesa.

Defensa imperial
Inici molt prometedor de l’Uni al Gasca, que en un obrir i tancar d’ulls ha imposat un parcial de 0 a 10 en el xoc. Aquesta desconnexió inicial de l’IDK (en part, gràcies a la bona defensa de les gironines) ha portat a l’entrenadora local a demanar temps mort i les solucions no s’han fet esperar (España i Brown, 5 a 10). No obstant això, aquesta situació no ha canviat el ritme ofensiu de l’Uni, que mitjançant Tolo i Gardner han posat la màxima diferència (5 a 16). Amb pocs minuts pel final, Yurena Díaz i María España han agafat responsabilitat ofensiva per retornar a les locals en el marcador (20 a 25).

Domini en els dos costats
I si s’ha de parlar de responsabilitat ofensiva, en l’inici del segon tram Rebekah Gardner ha dominat tots els aspectes del joc. La MVP de la temporada passada ha imposat un parcial de 0 a 11 per donar a l’Spar un avantatge de 16 punts (20 a 36). A part dels aspectes ofensius, la nostra defensa s’ha imposat contundentment, frenant els intents de remuntada de l’IDK. Aquesta situació ha portat a Laura Cornelius i Irati Etxarri a incrementar l’avantatge en el xoc (màxima del partit, 21 a 42). Tot i que a falta de dos minuts España ha aconseguit la primera cistella per l’Ibaeta i ha canviat la dinàmica del seu conjunt, una assistència final de Cornelius per Etxarri ha tornat a posar el +19 (27 a 46).

Punt final
Tercer quart de molta defensa i, en conseqüència, de moltes errades en atac per part dels dos conjunts. De fet, aquesta intensitat s’ha mantingut fins al final del període, quan ambdós equips han tret suc dels seus intents de cistella. Per part de les locals han destacat Coulibaly i España, mentre que Giedre ha estat encertada des de la línia personal, Etxarri des de la mitja distància i Cornelius tancant el parcial amb una entrada (38 a 60).

Sentència amb conseqüència
Amb el partit més resolt que mai, les gironines s’han permès un quart on s’ha abaixat totalment la intensitat. Tot i les cistelles des de la personal de Giedre o els últims punts de Gardner, les locals han aprofitat aquest moment per refer-se i retallar distàncies en el marcador, aconseguint l’Spar Girona la victòria per un resultat final de 53 a 68.