PARTIDÀS PER ACONSEGUIR LA PRIMERA VICTÒRIA A L’EUROLEAGUE (FAMILA SCHIO 68 – 76 SPAR GIRONA)

L’Spar Girona ha guanyat en la visita al Pal. Livio Romare de Schio per un marcador final de 68 a 76. Des d’un bon començament, les d’Alfred Julbe han imposat el seu ritme en atac gràcies a una gran defensa i l’Schio, finalment, no ha aguantat l’ofensiva visitant. Kennedy Burke ha liderat l’atac de l’Spar amb 19 punts, destacant també els 15 punts i 7 assistències de Rebekah Gardner.

L’Spar Girona no s’ha deixat intimidar en l’inici de la segona jornada. De fet, les nostres jugadores han posat la directa amb un ritme vertical. Gardner, autora de 4 punts dels 9 inicials, ha liderat a l’Uni Girona amb una velocitat elèctrica i una assistència de Laia Palau per Burke ha obligat a l’entrenador local a demanar temps mort. La pausa no ha frenat a les gironines, que amb la cinquena marxa posada han seguit fent sang -triple de Drammeh-. No obstant això, les locals han continuat a dins del partit gràcies a una Laksa dominant (els 7 primers punts de l’Schio han sigut d’ella). Gruda i Sotana no han desaprofitat el bon parcial per incorporar-se en el partit des de la zona (15 a 18). En el tram final del primer quart s’han de destacar les cistelles de Soler i Giedre, que ha dominat el rebot ofensiu, i el duel entre Laksa i Rebekah Gardner (7 punts i 6 punts respectivament, 20 a 24).

Verona no ha desaprofitat la segona oportunitat per encetar el segon quart. Seguidament, Rebekah Gardner ha continuat amb un ritme frenètic per imposar la primera cistella de l’Uni en el segon període (22 a 26). Amb el partit estancat per l’alta intensitat en defensa, ambdós conjunts s’han mostrat desencertats de cara a cistella. Finalment, una assistència de Laia per Kennedy Burke, idèntica a la del primer quart, ha imposat el 24 a 28 i l’entrenador local ha demanat temps mort. Tot i la pressió defensiva de les locals, esgotant la possessió gironina, Laia Flores no s’ha deixat intimidar i ha anotat cistelles en els últims segons, mantinguen la distància en el marcador (28 a 37). En l’últim minut, les nostres jugadores han aprofitat els espais de les italianes i amb Reisingerová i Soler liderant els últims atacs, l’Spar ha imposat un +9 en el marcador (32 a 41).

Amb els dos conjunts amb ganes d’imposar el seu estil, l’espectador ha gaudit d’un intercanvi de cistelles espectaculars, destacant el tir de mitja distància de Binta Drammeh o el 2+1 de Gruda (37 a 43). Tot i l’avantatge de l’Uni, l’Spar ha començat a sofrir en la meitat del quart a causa del bonus i l’Schio no ha desaprofitat l’ocasió des de la personal (40 a 45). Per canviar la situació, Kennedy Burke i Rebekah Gardner han agafat la responsabilitat per mantenir la distància. La primera, amb un step back, ha convertit el tir des de la mitja. Seguidament, Gardner, des de la llarga distància, no ha perdonat (42 a 50). El tram final del tercer quart ha sigut un espectacle de Kennedy Burke. L’americana ha dominat l’ofensiva de l’Spar amb 19 punts (46 a 60).

Mestdagh no ha perdonat el seu tir des de la mitja distància per inaugurar l’últim quart. El bon parcial inicial de l’Schio les ha portat a situar-se a només deu punts quan faltaven 8 minuts. Amb els nervis típics del final de partit, l’Spar Girona li ha costat desenvolupar les jugades. No obstant això, un triple de Binta ha desembossat a l’equip i seguidament Gardner ha assistit a Burke (52 a 67). El temps mort de les locals no ha frenat el ritme imposat per l’Uni, i és que l’americana Rebekah ha continuat organitzant els atacs de l’Spar (54 a 71). Tot i la bona dinàmica de les gironines, un parcial final de 8 a 0 ha intimidat al nostre conjunt. Per canviar la situació, de nou Gardner ha liderat les últimes possessions i l’Uni s’ha imposat per 68 a 76.