L’UNI CAU A SCHIO

Derrota a Euroleague Women. Rhyne Howard ha estat un mal de cap per a l’Spar Girona. La rookie de l’any a la WNBA ha estat impecable en atac (26 punts) ajudant a l’Schio a emportar-se la victòria en un partit molt igualat (70 a 65). Amb aquest resultat, l’Uni acaba la jornada 9 amb 5 victòries i 4 derrotes.

L’Spar Girona ha deixat mostres de qualitat en defensa i només s’ha vist superat pel domini del rebot ofensiu de l’Schio. Les gironines, elèctriques en el primer compàs (0 a 5 amb punts de Binta i Rebekah) han vist com Howard ha mantingut les esperances visitants (7 a 8). Aquesta igualtat s’ha sostingut per culpa de la mala selecció de tir d’ambdós conjunts i de les pèrdues de l’Schio. Finalment, l’entrada a pista de Sykes ha donat un sospir a l’Spar, mentre que el Famila s’ha situat a un punt gràcies als punts des de la personal d’Astou (16 a 17).

Molt nivell de Howard
El segon parcial ha començat amb una cistella de Sottana, que ha avançat per primer cop a l’Schio en el partit. La resposta de l’Uni no s’ha fet esperar i Giedre i Rebekah han revertit la situació. Però la feina defensiva de les taronges ha frenat en sec la nostra ofensiva i Zahui i Mabrey han obligat a Canut a aturar el partit (25 a 21). El temps mort ha millorat la imatge de l’Spar, que amb els atacs de Rebekah Gardner ha empatat el xoc a 25. Però amb minuts pel final del segon quart, l’Schio ha previst el canvi de dinàmica amb un temps mort, ha fet retocs en la seva defensa i ha mostrat la millor versió ofensiva gràcies a l’encert de Howard (35 a 30).

Millora ofensiva de l’Spar
La tornada a pista ha anat bé a les gironines per moments: cada cop que l’Uni ha estat a prop de revertir el marcador, l’Schio ha posat una marxa més mitjançant Howard i Mabrey (40 a 32). L’Uni, malament en estàtic, ha canviat el ritme de partit amb un joc més vertical i els punts de Gardner i els triples de Cornelius han posat el -1. Amb el temps mort local, Howard ha tornat a trobat espais des de la llarga distància per situar de nou a l’Schio per davant (48 a 44). Finalment, la intensitat de Giedre i un triple amb molta fortuna d’Etxarri han empatat el xoc a 49, però un 2+1 sense temps de Bestagno ha certificat un petit avantatge per l’Schio (52 a 49).

Sense temps de reacció
Ofensiva final de l’Spar per intentar aconseguir el partit. Al principi de l’últim quart, les gironines han mostrat una gran versió en atac, arribant a dominar per moments (55 a 56). Però tot i el nostre intent de victòria, Howard ha tornat a castigar els espais de l’Spar. Amb les gironines ferides, les locals han aprofitat el seu bon moment i Mestdagh i Verona han acabat de sentenciar l’enfrontament (68 a 58). Amb bonus, l’últim minut de partit ha estat més llarg de l’habitual, acabant el partit amb victòria per l’Schio per 70 a 65.