AIXÒ ÉS UNA NIT MÀGICA A FONTAJAU (SPAR GIRONA 71 – 59 FENERBACHE)

AIXÒ ÉS UNA NIT MÀGICA A FONTAJAU (SPAR GIRONA 71 – 59 FENERBAÇHE)

Nit màgica. Nit històrica. L’Spar Girona s’ha imposat al Fenerbaçhe, semifinalistes de la passada edició de l’Euroleague Women. Després d’un tercer quart molt igualat, l’entrega de Fontajau ha ajudat a les nostres jugadores per imposar-se per 71 a 59. Kennedy Burke, amb 28 punts, ha sigut la referència ofensiva del partit.

Amb la possessió exhaurida en la primera possessió del Fenerbaçhe i amb una robada de Rebekah Gardner en el segon atac de les turques, l’Spar Girona ha deixat clares les intencions defensives inicials. No obstant això, el joc coral del Fenerbaçhe i el domini del rebot ofensiu els ha fet dominar en el tram inicial de partit (2 a 6). Tot i les constants contestacions del conjunt visitant, les nostres jugadores han incrementat el ritme defensiu, aconseguint remuntar l’enfrontament amb una Burke dominant (6 punts, 13 a 11). En el tram final del primer quart, ambdós conjunts s’han mostrat erràtics en el tir, imposant-se el Fenerbaçhe per 15 a 18.

L’alta intensitat en defensa dels dos equips ha portat a l’Spar Girona a elaborar atacs més precisos, destacant de nou el joc de Kennedy, que amb dues accions ofensives ha col·locat a les gironines de nou per sobre (19 a 18). La pausa de l’entrenador visitant no ha frenat el ritme de l’americana, que en les següents accions des de la llarga distància no ha perdonat. Per culminar, un contraatac de Kennedy ha aixecat Fontajau (27 a 18). Mateix guió i mateixa situació, el temps mort de Víctor no ha frenat a Burke, que de nou, amb una gran acció individual ha posat el +11. Aquest marcador ha portat al Fenerbaçhe a fer jugades més individuals i Iagupova -amb un 2/12 en el tir- ha anotat des de la línia de tres (31 a 25). Però Fontajau, de nou, ha augmentat la seva entrega i Laia Palau i Binta Drammeh han dominat el tram final del 2n quart (38 a 29).

En la represa, l’Spar Girona ha intensificat els atacs, aconseguint treure suc carregant a les visitants de faltes personals (4). Tot i això, el Fenerbaçhe ha vist llum atacant sota cistella (38 a 33). El conjunt turc, amb una cara diferent, ha començat a elaborar bones jugades que han donat resultat (parcial de 0 a 9, 38 a 38). Tot i el contraatac de Burke que ha finalitzat Reisingerová, el Fenerbaçhe, en un gran moment de partit, s’ha posat per davant amb un triple de McBride (40 a 43). La pausa no ha frenat el ritme ofensiu de les visitants, que s’han imposat en el tercer quart per 45 a 49.

L’últim quart ha començat millor que mai. Les cistelles de Burke i Rebekah Gardner han encès Fontajau, i és que en un tres i no res l’Uni ha dominat per 51 a 49 gràcies a les bones defenses. Amb els dos equips pressionant per emportar-se el partit, l’experiència de la capitana ha passat factura: Laia Palau ha tret suc de la seva experiència i amb un coast to coast ha posat el +3 (56 a 53). En el tram final, carregat d’emocions, Giedre Labuckiene no ha fallat des de la llarga distància (61 a 55). Amb Fontajau animant més que mai, el joc coral de l’equip ha portat la primera victòria a Fontajau.