EL CLÀSSIC ES QUEDA A FONTAJAU

Nit de les que fan afició. I més després d’una bona remuntada. Les gironines, que han vist com tota la feina del primer quart quedava eclipsada a poc a poc pel bon joc de l’Avenida, han reaccionat amb un últim quart estratosfèric (parcial de 21 a 9) per superar al Perfumerías (76 a 72) i liderar la classificació de la LF Endesa.

Més entonades que mai
La contestació inicial des de la llarga distància de Crvendakic ha sigut l’única diferència de dinàmiques en el primer compàs de joc, i és que el partit s’ha tornat una costant lluita interior entre Reisingerová i Tolo on també ha destacat Cornelius i Araújo. Amb el bonus de les visitants i el temps mort d’Íñiguez, l’Uni ha tingut el seu millor moment de l’enfrontament amb un gran encert des de la llarga distància, on han destacat Gardner, Cornelius i Araújo (13 punts de la capitana, 26 a 9).  Però aquesta exaltació no ha durat fins al final i Fasoula, sota cistella, i Domínguez, des de la llarga distància per partida doble, han escorçat la distància en el marcador (28 a 21).

Màxima igualtat
Amb el canvi de quarts, l’Avenida ha trobat el seu estil que el caracteritza i en un tancar i obrir d’ulls s’han avançat en el marcador gràcies al lideratge de Cazorla i Fasoula (parcial de 0 a 9, 28 a 30). Els ajustos de Bernat han donat resultat i Araújo, per partida doble, ha tornat a situar a les gironines per davant en el xoc (32 a 30). A partir d’aquest moment, el partit s’ha convertit en un intercanvi constant de cistelles on el Perfumerías ha sortit vencedor gràcies a una cistella a l’últim segon de Cazorla (45 a 46).

El pitjor moment
I amb el pas per vestidors, l’Avenida no només ha mantingut la seva qualitat ofensiva que, a més, ha trobat solucions en defensa (47 a 54). El temps mort de Canut ha aconseguit situar de nou a les gironines, que han aconseguit retallar distàncies (2+1 de Tolo, 50 a 54). De nou, amb el pas dels minuts, les blaves han aconseguit frenar el ritme gironí, imposant el +8 al final del tercer quart (55 a 63).

Parcial de 21 a 9
Tot i l’expulsió de Reisingerová, una cistella de Crvendakic ha deixat el partit molt tocat per a les gironines (59 a 66). Ni el temps mort de Bernat Canut ha canviat del tot la situació. De fet, les nostres han estat molt desencertades i han fallat cistelles senzilles. Però a poc a poc, i amb l’empenta del públic de Fontajau (avui de 10), les nostres han canviat de mentalitat i un triple d’Etxarri ha obert totalment el partit (66 a 68). Seguidament, les nostres han posat la cirereta al pastís amb una cistella de Gardner i una altra d’Araújo, ambdues al contraatac (70 a 68). El temps mort de l’Avenida no ha trobat solucions i l’Spar, més liderat que mai per Tolo, ha sentenciat el xoc per 76 a 72.