CAMPIONES DE LA SUPERCOPA!

Partit d’infart, però ha valgut la pena. L’Spar Girona ha certificat un gran final de partit per sumar la tercera Supercopa (70 a 65). Ambdós conjunts ho han tingut a tocar, però la pissarra final de Bernat Canut (punts finals de Rebekah Gardner i MVP de la final) i la bona defensa, liderada per Laia Flores, ens han donat el títol.

Un bon atac és una bona defensa
Amb els primers punts de Rebekah Gardner i Salvadores -les dues màximes anotadores de les semifinals-, tot apuntava a un duel individual entre ambdues jugadores. No obstant això, a la festa si ha sumat Giedre Labuckiene, que en els tres primers minuts ha anotat un total de cinc punts (9 a 3). Seguidament, Araújo ha castigat des de gairebé el cercle central i Burgos ha decidit aturar el matx (12 a 3). Un temps mort que no ha canviat el nostre plantejament. L’Spar, sòlid en defensa, ha continuat frenant al València i ha aprofitat les transicions ràpides per anotar (Binta i Araújo, 16 a 3). Tot i la insistència del València (triple Lamana, -6), l’Uni ha continuat sent fidel a la seva defensa i les gironines han tancat el primer quart amb un gran final de Shay Murphy (4 punts, 22 a 13).

En el començament del segon quart, les taronja han trobat solució als primers atacs gironins. En cerca d’alternatives, l’Spar ha proposat un joc coral que li ha permés augmentar la renda en el marcador (cistelles de Flores, Murphy i Tolo, 31 a 18). Tot i la bona dinàmica, Cristina Ouviña s’ha apoderat del control del partit i ha posat el -10 en el marcador. El temps mort de Bernat Canut ha servit per frenar els primers atacs de les de Burgos, però amb el pas dels minuts les taronja s’han refet i dos punts de Cox des de la personal han situat al València a només 6 punts (33 a 27). Tot i la insistència, una gran cistella final de Flores ha fet respirar a l’Spar (37 a 32).

Ja en la segona part, ambdós conjunts han anotat els seus primers punts des de la personal (39 a 34). Seguidament, l’encert des de sota a cistella han situat a les taronja a només 1 punt (41 a 40). En la següent acció, Carrera no ha fallat els tirs lliures i el València s’ha avançat en el marcador per primera vegada (10 punts, 41 a 42). Tot i les ganes de l’Uni, el València ha proposat una pressió defensiva que ha resultat efectiva i Carrera i Letícia han augmentat la distància (41 a 47). L’Uni, que a poc a poc s’ha refet amb els punts de Gardner i Cornelius (46 a 47), s’ha vist perjudicat amb la quarta falta personal de Rebekah, però els tirs lliures finals de Giedre i una gran acció individual de Murphy han empatat el xoc a 53.

Igualtat fins al final
No hi ha millor medicina que començar l’últim quart amb molta efectivitat, i és que les gironines han aprofitat les cistelles d’Irati i Flores per imposar el seu joc (58 a 53). El València, per continuar en el partit, ha aprofitat la polivalència de Carrera i Salvadores per situar-se de nou a un punt a favor (60 a 61). Seguidament, ambdós equips s’han intercanviat cistelles i dos tirs lliures de Casas han posat el +1 valencià (64 a 65). A falta d’un minut, i amb el temps mort de Bernat Canut, l’Spar ha elaborat una gran jugada que Rebekah Gardner no ha desaprofitat amb una gran entrada a cistella (2+1, 67 a 65). La pausa de Rubén Burgos ha buscat una resposta ràpida, però la bona defensa l’Spar i els tirs lliures finals ens han donat la Supercopa (70 a 65).