L’Uni lluitarà pel títol de la Supercopa

L’Spar Girona lluitarà pel títol de la Supercopa

L’Uni ha superat a l’Araski i ja és a la final de la Supercopa. Les gironines han completat un partit molt seriós en la semifinal contra les amfitriones, que han plantat cara fins a l’últim quart (69 a 76). D’aquesta manera, les de Bernat Canut s’enfrontaran al Valencia Basket a la final del diumenge (20:00 h).

El Joc coral, la diferència
Exhibició inicial de joc col·lectiu de l’Uni Girona per imposar-se des d’un bon començament. Sense una clara referència ofensiva, Giedre, Rebekah, Araújo i Murphy han posat el +6 en el marcador (4 a 10). El Kutxabank ho han intentat frenar amb el temps mort de Madelén Urieta, però el triple d’Etxarri, els punts de Tolo des de la personal (primer partit oficial amb l’Spar) i una gran acció individual de Crystal han tancat el primer quart amb un clar dominí gironí (9 a 18).

Els pols oposats
El segon parcial ha tingut dos assalts amb dos guanyadors. El primer, sens dubte, l’ha guanyat l’Spar Girona. Tot i que els primers minuts les basques han sabut frenar la nostra ofensiva, un triple de Binta ha desembossat a l’Uni i Rebekah Gardner (8 punts) s’ha fet amb l’ofensiva del partit (+19 en el marcador, 11 a 30). A falta de cinc minuts, el guió ha canviat radicalment i el despertar d’Atkinson (9 punts), la bona mà de Chagas o les últimes cistelles de Holopainen han situat a l’Araski a només 5 punts (31 a 36).

I si Holopainen havia acabat bé el segon quart, els 15 minuts de descans no han frenat a la jugadora. De fet, 9 punts consecutius de l’alera han situat a l’Araski a només 2 punts (15 punts de Holopainen, 40 a 42). El despertar de l’Spar s’ha fet esperar i, tot i que una cistella d’Atkinson ha empatat el xoc a 42, un triple de Murphy i un tir des de la mitja distància de Rebekah han fet respirat a les gironines (42 a 47). Finalment, l’encert des de la personal ha distanciat de nou a l’Uni (51 a 59).

Intercanvi final
Ja en l’últim quart, Binta Drammeh s’ha fet amb el control del partit per assistir primer a Etxarri i seguidament anotar a plaer sota cistella (51 a 63). Uns punts que han obligat a l’entrenadora local a buscar solucions per frenar a la sueca. Però l’escolta, en estat de gràcia, ha anotat la següent transició i un triple des del costat, posant el +17 de l’Spar (51 a 68). De nou, com si es tractés del segon quart, l’encert local des de la llarga distància ha tornat a aparéixer i les accions de Holopainen i Asurmendi han aproximat a les basques (62 a 68). Però en un tres i no res, dues accions ràpides sota cistella (Gardner i Araújo) han posat el +10 i amb les últimes accions controlades per Flores i finalitzades per Giedre, l’Spar s’ha acabat imposant per 69 a 76.