EL CITYLIFT CADET A OBTÉ EL BITLLET A PREFERENT “A” A LA PRÒRROGA

EL CITYLIFT CADET A OBTÉ EL BITLLET A PREFERENT “A” A LA PRÒRROGA

 

Cadet A - PREFERENT A

El partit entre el Citylift Cadet A i el CEJ l’Hospitalet no es va decidir fins al final de tot, on les gironines van anar per darrere el marcador al llarg de l’encontre. Les de Raúl Maqueda van estar allà malgrat les dificultats i el patiment. En cap moment van llençar la tovallola i van persistir, forçant la pròrroga a falta de 6 segons per acabar el partit.

Les gironines es van trobar amb un Hospitalet molt tancat al darrere, amb una defensa zonal al llarg dels 45 minuts, dificultant les coses a les del Citylift. I és que semblava que la victòria de les d’Hospitalet només passava per col·lapsar i negar els punts forts del GEiEG Uni: el joc interior i el domini del rebot, combinat amb el desencert en atac per part de les vermell i negre que anotaven 8 punts al final del primer període. L’angoixa creixia a la banqueta de les del GEiEG Uni.

La gestió de les emocions i les decisions del joc es feien més difícils a cada minut que passava i, tot i que la circulació de pilota en atac anava fluint poc a poc, sovint les accions ofensives finalitzaven en tirs forçats amb l’ànsia d’acabar i solucionar ràpidament les dificultats. En defensa es concedien moltes facilitats a les rivals, sobretot amb faltes evitables fruit de la desconcentració. S’arribava a la mitja part amb el resultat de 22 a 27 favorable per a les de l’Hospitalet.

A la represa, les gironines continuaven sense trobar el seu joc ofensiu. Malgrat això, un canvi d’actitud en defensa, sense cometre faltes innecessàries i gràcies a un augment de la intensitat, les de Maqueda van poder començar a recuperar pilotes i córrer en atac, anotant cistelles fàcils. Aquest plus en defensa va retornar la vida i l’alegria que les gironines havien perdut. Tot i això, es seguia per darrere el marcador arribant al resultat de 32 a 39.

Un parcial de 6 a 0 a favor de les del GEiEG Uni, posava el marcador un esperançador 38 a 39. No obstant, les de l’Hospitalet continuaven posant dificultats a la remuntada de les de Girona, les quals gràcies a la pressió en defensa van poder recuperar pilotes i córrer en atac, anotant cistelles fàcils i revolucionant el partit.

L’Hospitalet va tallar ràpidament el ritme de partit plantejat per les gironines, col·locant-se altra vegada a 6 punts de diferència. No obstant, un temps mort local, tornava a posar a les de Maqueda al partit. Les del Citylift  col·lapsaven l’atac rival a partir de variants defensives i el domini en el rebot defensiu va ser un factor determinant per tal de controlar el partit i recuperar la tranquil·litat en atac.

Les de l’Hospitalet només veien cistella des de la línia de tirs lliures, doncs estaven sense idees. Les del Cadet A van capgirar el partit en el moment clau amb un triple de Tardío a falta de 44 segons, posant el marcador en un ajustat 47 a 49. Després d’una bona defensa, les gironines van sortir ràpid en contraatac. Contraatac que les de l’Hospitalet només van poder parar amb una falta. A manca de 16 segons Xiqués convertia un dels dos tirs lliures. 48 a 49 per a les de l’Hospitalet que seguien per davant del marcador. Fernàndez aconseguia un rebot ofensiu més falta, a 6,3 segons pel final. Fernàndez fallava el primer, posant més emoció al desenllaç del partit, però convertia el segon. I així es forçava la pròrroga després d’un atac forçat per part de les rivals.

El període extra començava bé per a les de Maqueda, on Jordà anotava un ganxo per l’esquerra que posava a les del Citylift per primer vegada per davant el marcador. Dos punts determinants per a les de Girona. I a partir d’aquell moment, el ritme del partit va estar marcat per a les locals i on les visitant no aconseguien trobar solucions a les variants tàctiques plantejades per a les del GEiEG Uni. Tot i això, qualsevol dels dos equips encara podia endur-se el partit, però tot semblava favorable per a les gironines quan Martí va recuperar una pilota a falta de 30 segons. Contraatac ràpid i dos punts més per a Fernàndez posaven el 56 a 52 a l’electrònic. Resultat final i bitllet per a les de Raúl Maqueda a Preferent A.

LA REFLEXIÓ DE L’ENTRENADOR.

“Davant de partits foscos i sense jugar bé també s’han de trobar solucions per a competir i poder guanyar. El Cadet A ho sap i així es veurà en una 2ª fase entre els millors de la categoria i per poder optar així a majors quotes”.