Escrivint la història des de Fontajau

Escrivint la història des de Fontajau 

Escrivint la història

La nit d’ahir serà de les que els seguidors del bàsquet gironí recordaran durant molt de temps. La classificació per a les semifinals de l’Eurocup Women suposa un punt d’inflexió, no només pel nostre club, sinó també pel bàsquet femení català. I és que aquest equip ha superat qualsevol sostre històric europeu en el nostre país.

Fa dues temporades, l’equip va caure als vuitens de final i la passada campanya, superant una ronda més, va caure als quarts de final davant Galatasaray en l’últim segon. Enguany, s’ha aconseguit fer un pas més i assolir la ronda de semifinals, superant també les efemèrides de l’històric Picadero JC de finals de la dècada dels 70.

Eric Surís, visiblement content per la classificació, va declarar que “pel que fa al club és un honor. Una clara mostra de no parar de créixer i seguir fent passos endavant. Al principi de la temporada es deia, mig de broma i mig seriosament, que aquest any volíem arribar a semifinals. Realment veure que estem complint aquests somnis, en una competició que la juguen una cinquantena d’equips, que s’hi incorporen equips d’Eurolliga, amb conjunts tan durs com els francesos, els turcs, amb potencials i pressupostos altíssims, és meritori.”

“Hem hagut de patir-ho, arribant amb pocs efectius a la ronda de 16, amb baixes a la ronda de 8… El camí que hem seguit ens dóna valor. Pel que fa al rècord del bàsquet català, encara hi dóna més valor; no ens hauríem pensat mai escriure una pàgina en la història del bàsquet català.”

EL PROPER RIVAL

“Montpeller és un equip d’Eurolliga, és una constel·lació d’estrelles. Només cal veure el roster i les jugadores que tenen. Realment n’hi ha deu que són jugadores top a nivell internacional i mundial.”

“Podrem gaudir d’aquesta eliminatòria, amb l’ambició i les ganes de seguir fent-la grossa –perquè ja l’hem fet grossa- però evidentment de jugar unes semifinals amb l’ambició de poder-les competir i mirant de posar-nos a la final, sabent que el rival està molt en forma. Tant de bo pugui venir molta gent. Seria molt maco que pogués venir la nostra gent a Montpeller. S’ha de dir que el pavelló és molt petit, però està bé que sigui aquí a prop.”

La propera cita europea a Fontajau serà dijous vinent, dia 21 de març a les 20 hores, en l’anada de l’eliminatòria de semifinals. La tornada, una setmana més tard, a la mateixa hora, a Montpeller.

Attachment