Esforç no recompensat per aconseguir el títol de Copa. (Spar Citylift Girona 71 – 79 Perfumerías Avenida)

Esforç no recompensat per aconseguir el títol de Copa. (Spar Citylift Girona 71 – 79 Perfumerías Avenida)

Primer i segon classificat de la lliga Dia s’enfrontaven avui a la finalíssima de la Copa de la Reina. Tots dos equips arribaven en un gran moment: l’Spar Citylift Girona, després de la classificació pels quarts de final de l’Eurocup, liderant la lliga i aconseguint el passi a la final del torneig del KO amb solvència davant de Cadí La Seu -80-60 ahir en la semifinal catalana- . Per la seva banda, Perfumerías Avenida ha guanyat amb claredat tots dos partits previs, davant Al-Qázeres als quarts i contra Gernika ahir en semifinals.

Els precedents indicaven igualtat –una victòria per a cada equip en el que va de temporada-. Les castellanes es van endur la Supercopa a principis d’octubre, mentre que l’Spar Citylift va aconseguir derrotar-les a casa en el partit de la primera volta de fase regular de la lliga.

La final ha començat un pèl imprecisa per a tots dos conjunts. Un parcial de 0-7 de les castellanes dificultava l’entrada al partit, però dos triples seguits, primer de Núria i 20 segons després de Hampton, sumat a una bona penetració de l’americana, han capgirat el marcador contestant amb un parcial de 8-0. Fins a cinc alternatives en el marcador han fer preveure que el partit seria ben ajustat, arribant al final del primer quart amb un 18-24 favorable a Perfumerías Avenida, que ha sabut desmarcar-se mínimament en el marcador.

El principal problema de les catalanes estava essent la defensa sota el cèrcol, on hi ha concedit 14 punts durant el primer quart. Els reajustaments tàctics han aconseguit parar, en gran part, el joc interior castellà. Julia Reisingerová i Nadia Colhado s’han fet notar sota cistella i les forces s’han igualat. Gabby Williams ha donat uns minuts de qualitat durant el segon període, anotant 11 punts i aportant intensitat defensiva. Els últims minuts de la primera meitat, però, han estat de Perfumerías Avenida, per arribar al descans amb un 37-43.

A la represa, les jugadores de Miguel Ángel Ortega s’han carregat de faltes ràpidament, fet que podia condicionar la seva intensitat defensiva. L’Uni se n’ha sabut aprofitar mitjançant l’encert de Hampton en el tir en suspensió. La diferència durant el període s’ha mogut entre els -9 i els -4 punts. L’equip ha sabut aguantar el partit, tot i les dificultats, per arribar viu a l’últim període amb un 54-63.

Últim quart d’anotació constant per a tots dos equips. El joc ràpid, però, no ha afavorit a les gironines, i Avenida ha aconseguit una renda que finalment ha estat insalvable per a l’Spar Citylift Girona que, tot i haver competit fins a l’últim instant, no ha pogut aixecar la Copa. Al final, un 71-79 que deixa l’equip com a subcampió.