Fontajau decidirà una eliminatòria del tot oberta (MBA Moscow 71 – 69 Spar Citylift Girona)

Fontajau decidirà una eliminatòria del tot oberta (MBA Moscow 71 – 69 Spar Citylift Girona)

MBA Moscow 71 – 69 Spar Citylift Girona

Un MBA Moscow molt encertat des de la línia exterior aconsegueix un mínim avantatge en un partit d’allò més dur i competit. Les gironines, per davant en el marcador en diversos trams del joc, hauran de remuntar dos punts de desavantatge en la tornada.

El partit a Moscou ha mesurat les esperances europees de l’equip davant l’MBA Moscou, un conjunt format íntegrament per jugadores russes que, tot i no estar fent una temporada brillant a la lliga russa on hi acumula un balanç negatiu de 5 victòries i 6 derrotes, arriba a la ronda de 16 de la competició després derrotar un fort Botas Spor turc. Amb moltes tiradores exteriors, molta potència i físic a la pintura i jugadores molt experimentades, els tècnics de l’Spar Citylift ens avisaven de la complexitat del rival.

L’equip gironí ha començat el partit collant bé les línies de passada en els atacs russos, dificultant les circulacions llargues per trobar bones situacions de tir. Keisha Hampton ha sabut liderar l’anotació de l’equip en un període molt encertat; la de Filadèlfia ha anotat fins a 10 punts en els primers 10 minuts a pista per contribuir en el 16 – 23 al final del primer quart.

El poc encert inicial des del tir exterior d’MBA -1 de 10 en triples- ha sumat importància en la captura dels rebots defensius per evitar així segones jugades. Estadística, per altra banda, favorable a MBA Moscow durant els primers compassos. Al segon quart ha costat més anotar, i la dinàmica ha semblat canviar per moments; els triples locals han començat a entrar i un petit parcial en contra dels interessos de l’Spar Citylift Girona ha igualat el marcador -22 – 23-, llimant l’avantatge màxima aconseguida de +7 visitant en el primer temps. Un triple balsàmic de Laia Palau ha aturat la tendència per uns moments.

Així i tot, les locals han sabut capgirar el marcador per moments seguint amb una bona dinàmica de tirs des de la línia dels 6,75 -5 de 8 en el segon quart- que no els ha servit però per arribar a la mitja part amb el marcador a favor. Un 37 – 39 per a les gironines ens ha portat al descans.
Tercer quart altre cop amb alternances al marcador; cap dels dos equips s’ha sentit prou còmode per desmarcar-se. De fet, les d’Eric Surís han sabut fer-se fortes a la zona gràcies a Nadia Colhado, que ha anotat de forma continuada gràcies diverses jugades trenades i ha capturat gran part dels rebots de l’equip –7-. Al final del tercer període el resultat ha estat de 61 – 57.

En l’últim quart el joc s’ha enrocat i endurit; pocs punts, circulació de pilota molt lenta que probablement una anotació baixa i atacs poc clars. Shay Murphy, però, ha despertat l’equip amb dos triples força seguits canviant la tendència. No obstant això, les russes han sabut mantenir el pols des de la línia de tres, demostrant que és la seva gran arma, per endur-se l’anada de la ronda de 16 per un ajustat 71 – 69.

Ara, la plantilla ja pensa en el partit de tornada, que es disputarà dimecres vinent a les 20.15 hores a Fontajau, en el qual l’equip haurà de remuntar dos punts de desavantatge.