La defensa dóna el passi a semifinals (Spar Citylift Girona 52 – 49 València Basket)

Partit molt lluitat però sense un gran encert en atac de les jugadores gironines, que han sobreviscut gràcies a una bona intensitat defensiva i el domini del rebot ofensiu.

Els quarts de final han enfrontat dos dels equips més en forma de la Liga Dia. Per una banda, València Basket encadena 5 jornades consecutives guanyant en la competició regular –la seva última derrota va ser precisament davant les gironines-. Per altra banda, l’Spar Citylift Girona és líder de la competició amb un ratxa de 16 victòries seguides. Tot i així, com ja avisava Eric Surís durant el Media Day previ al torneig del KO, la Copa de la Reina és un format únic on hi pot passar de tot i la trajectòria en lliga hi compta ben poc.

El primer quart ha començat amb certs dubtes per a tots dos equips. Una millor defensa que atanc per a totes dues bandes ha provocat un marcador baix -14-16- al final. El debut de Gabby Williams quan restaven 2 minuts per concloure el període ha estat la nota destacada de l’equip, que en aquesta competició compta amb més jugadores que en tota la temporada –fins a 11 professionals i Aina Martín del filial-.

La intensitat ha pujat de valent en el segon quart pel bàndol gironí. Un parcial de 6-0, amb molt bones defenses i moltes mans, han incomodat l’atac valencià que ha estat pràcticament 4 minuts sense anotar. No obstant, València Basket ha sabut reenganxar-se al partit gràcies al seu encert en el triple i la primera meitat ha conclòs amb un 28-27 al marcador.

Els rebots ofensius han permès contrarestar, durant la primera meitat, la falta d’encert en el tir. Les jugadores taronges han sabut materialitzar el 40% dels seus tirs de 2 punts, mentre que les gironines només el 31%. El rebot, per tant, seguia sent una de les claus per mantenir l’avantatge amb el qual s’ha arribat al descans.

Inici molt dur de València en la segona meitat, que ha sabut trobar bones situacions de tir i ha complicat la circulació de pilota de l’Spar Citylift. L’equip ha necessitat dos triples i un temps mort per tornar a empatar l’enfrontament quan restaven 4 minuts pel final del quart. Les forces s’han igualat i s’ha arribat al final del 3r quart amb la diferència mínima de 43-42.

L’últim quart ha estat molt ajustat; les gironines han volgut fer valer la rotació de la qual disposen per esprémer al màxim un València Basket molt intens durant tot el partit. De fet, aquest últim tram ha definit el partit en si: anotació molt baixa -parcial final de 9 a 7-, dificultats en la circulació per part de tots dos equips i el rebot que ha fet sobreviure a les gironines. Finalment, les d’Eric Surís s’han imposat per un ajustat 52-49 i passen a les semifinals, que es jugaran dissabte a les 13 hores contra el guanyador del partit entre les amfitriones, RPK Araski, i Cadí La Seu.