Els amics d’Asis Grup ens expliquen la importància de saber envellir a casa

Els amics d’Asis Grup ens expliquen la importància de saber envellir a casa

Foto-Amb el suport de...12-16

Sovint creiem que casa nostra ens oferirà tot allò que necessitem en cadascuna de les etapes de la vida, però no sempre és així. En la de l’envelliment ens sorgeixen noves necessitats que cal cobrir.

L’adaptació al canvi és la fórmula per anar superant les etapes vitals de manera satisfactòria, i la nostra llar és cap excepció! En petita o gran mesura l’haurem d’adaptar tenint en compte aquests 3 aspectes:

Adaptabilitat: cal que la casa estigui adaptada al nostre nivell d’autonomia i no ens limiti. Si unes escales no ens permeten accedir als espais, cal buscar una opció alternativa (rampa, cadira elevadora…). Hem de tornar a formular l’organització dels espais d’emmagatzematge: tot allò per sobre del nivell de les nostres espatlles si és d’us diari, per exemple, caldria posar-ho a una alçada inferior per facilitar-ne l’accés.

El confort també ha de ser una de les nostres prioritats: el sofà, el llit o la nostra hamaca no poden ser un entrebanc alhora d’aixecar-nos. Unes alces, un tauló de fusta o un coixí adequat poden ser una bona opció per adaptar el nostre mobiliari.

I, per últim, la seguretat. Cal tenir-la present per evitar riscos innecessaris. Espais ordenats i poc atapeïts ens facilitaran els desplaçaments, sobretot si utilitzem ajudes tècniques com bastons, caminador o cadires de rodes. Cal demanar ajuda quan es necessiti: neteja de la llar, higiene personal, fer la compra grossa del mes, etc.

A ASISgrup podem ajudar a perllongar el teu envelliment a domicili, amb qualitat i plenitud. Venim, valorem les teves necessitats i t’ajudem a cobrir-les. Truca’ns: 972410325.

Attachment