La pólvora americana de l’Spar Citylift Girona

La pólvora americana de l’Spar Citylift Girona

Murphy, amb 179 punts, és la maxima anotadora de la Liga Dia. Hampton, amb 148, és la sisena jugadora del ranking.

shooters-americanes-2

En una temporada tan atapeïda com és la Liga Dia, combinada amb Eurocup Women, i especialment condicionada aquest any per la disputa del Mundial de Tenerife el setembre passat, és fàcil perdre la regularitat en diversos aspectes del joc i determinats trams de la temporada. De moment però, la pólvora americana ha arribat per quedar-se a Fontajau.

Shay Murphy, amb una dilatada experiència en el bàsquet europeu és, des de fa setmanes, la màxima anotadora de la competició amb un total de 179 punts, 17,9 per partit. Grans actuacions, com la de diumenge passat davant Perfumerías Avenida – on va signar 18 punts, 7 rebots i 3 recuperacions – davant dels 5.000 espectadors que ompien Fontajau, la converteixen en una de les peces claus dins dels esquemes d’Eric Surís. La californiana, a més, és la 2a en percentatges d’encert en els tirs de camp amb un meritori 64,9%, només superada per Elonu amb un 68,5%.

Aquest estiu el club anunciava també el fitxatge de Keisha Hampton. L’alera-pivot americana ja va estar a punt de formar part de la plantilla de l’Spar Citylift Girona de la temporada 2017-2018, però una lesió al genoll la va deixar fora de les pistes durant uns mesos. Ara, un any després, demostra la seva total recuperació assegurant  14 punts per partit amb un 65,52% d’encert, essent la 6a de la lliga en aquest aspecte.

D’aquesta mateixa regularitat se’n feia ressò Núria Martínez dirigint-se als micròfons del club: “Tenir una Shay o una Keisha et dóna una fiabilitat bastant alta. Sabem que són tiradores pures, […] i que en el moment calent estaran allà perquè aquestes pilotes els hi agraden. Tenir jugadores com elles a pista sempre és una tranquil·litat.”

Attachment