LA PRÈVIA | L’Spar Citylift Girona busca la victòria contra un rival directe

LA PRÈVIA | L’Spar Citylift Girona busca la victòria contra un rival directe

A les 19:15 h, una hora abans de l’habitual, l’equip català rebrà l’Asvel Feminin amb Marta Xargay disponible però la baixa segura d’Helena Oma i la possible de Mima Coulibaly.

L'Spar Citylift Girona busca la victòria contra un rival directe.

L’equip de Valery Demory és líder de la lliga francesa i arriba al partit contra l’Spar Citylift amb un balanç de 3 victòries i 5 derrotes en Eurolliga, empatats amb l’Arka Gdynia, el Sopron i l’equip català. En l’últim partit de la competició van vèncer al Dynamo Kursk (84-59) amb el detall del debut de Juste Jocyte que es va convertir, quan va debutar amb tan sols catorze anys, en la jugadora més jove de la història en jugar la competició. David Muñoz, segon entrenador de l’equip de Girona, va destacar la volta d’Alysha Clark, jugadora del Lió que torna a l’equip després d’una lesió “han recuperat a la seva jugadora americana Alysha Clark que jugarà el seu segon partit dijous i que els aportarà un nivell físic més alt en la posició de 3”.

L’equip d’Eric Surís vol tornar a guanyar a Fontajau un partit d’Eurolliga i esperen que el resultat sigui diferent del de la primera volta, on l’Asvel va vèncer al conjunt català en un partit en el qual el domini interior de les franceses i el ritme elevat d’anotació els va donar la victòria (89-67). Les locals saben la importància que tenen els pròxims partits i esperen comptar amb l’ajuda de la nova incorporació a l’equip, Marta Xargay, que pot ser que jugui els seus primers minuts davant l’equip francès. Amb qui no podran comptar serà amb Helena Oma que diumenge passat es va lesionar de gravetat contra el Quesos El Pastor i es perdrà el que resta de temporada.

Maria Araújo, en roda de premsa prèvia, al partit va comentar l’estat de l’equip dient que “ens estem entrenant com si no hi hagués baixes, les que estem, estem al 100%” i afegint que “estem pensant en el partit realment, no en les baixes que pugui haver-hi sinó centrades en Lió, a fer-ho tan bé com sigui possible i estar preparades.”

David Muñoz avisa que el Lió “és un equip molt compacte en defensa i amb moltes possibilitats en atac, tant des de la línia exterior com des de la línia interior. A l’interior destaca la jugadora Marine Johannes i a l’exterior destaca l’alt percentatge que tenen totes les jugadores.”

En la roda de premsa prèvia al partit, Eric Surís va explicar que “la situació és la que és, l’equip passa a tenir força jugadores en roster però la paradoxa es dóna en què contra el partit de Lió tenim moltes baixes i anem a veure amb qui podem comptar. Fins a hores d’ara encara tenim interrogants com per exemple el de la Mima, que és un interrogant molt gran i s’hi haurà de veure si els metges li donen.” De cara al partit avisa que les baixes “poden afectar molt davant d’un Asvel que sense dubte és un dels millors equips del grup, està al nivell de Fenerbahce. Tenen un equip amb molt nivell que té de tot. Segurament és l’únic que ens ha guanyat de forma contundent” És un repte majúscul al qual arriben amb molts interrogants.” Tot I això, va dir que “l’objectiu serà competir, i si es guanya el partit seguirem amb uns números espectaculars a casa i si perdem començarem a pensar en el pròxim partit”.

Attachment