La superioritat en el tir i el rebot donen la sisena victòria a l’Spar Citylift Girona. (RPK Araski 56 – 84 Spar Citylift Girona)

La setena jornada de la Liga Dia ha enfrontat l’RPK Araski i l’Spar Citylift Girona en un partit marcat per la tornada a la feina d’ambdós conjunts després de l’aturada per la finestra Fiba.

Les basques han arribat al partit després amb una meritòria ratxa de 4-2 en el que portem de competició; van iniciar la lliga comptabilitzant les quatre primeres jornades per victòries, però la duresa de les recents rivals (Perfumerías Avenida i Lointek Gernika) ha fet que perdessin la imbatibilitat.

El partit s’ha mostrat atractiu i atrevit des del primer moment; tots dos equips han volgut córrer i jugar possessions curtes ben finalitzades. Dos triples matiners de les gironines han tingut la intenció d’obrir escletxa al marcador, però Araski ha sabut seguir bé el ritme anotador, capgirant el marcador tot aprofitant uns minuts sense anotar de les visitants. Finalment, un parcial de 0-6 i un gran encert de Keisha Hampton, han permès acabar el primer quart amb un 19-24 favorable als interessos de l’Spar Citylift Girona.

L’efecte de Rosó Buch en el segon quart ha ajudat a mantenir la distància tan treballada en els primers minuts. La txeca Julia Reisingerova ha entrat ràpid en les rotacions, i ha sabut guanyar-se bé la zona davant d’un equip que està patint força durant aquesta temporada en l’aspecte rebotador. Araski, però, lluny de perdre-li la cara al partit, ha sabut trobar espais per seguir anotant i deixar el marcador amb un 3743 a la mitja part.

La represa ha començat amb la mateixa intensitat del principi, amb un encert en el tir exterior de les catalanes molt destacable i les basques donant molta guerra. Tot i les curtes rotacions de la plantilla d’Eric Surís, la intensitat ha seguit en el seu punt més àlgid i l’equip ha arribat per davant a l’últim quart –4859-.

Ja en el darrer quart, l’equip ha sabut trobar moltes situacions de tir gràcies a la bona circulació de pilota. Les gironines han jugat un bàsquet atractiu per a l’espectador, però al mateix temps pràctic, sabent llegir el partit en tot moment i no deixant escapar una victòria important en un pavelló difícil. Finalment, l’Spar Citylift Girona s’ha emportat la victòria per 5684.

Ara l’equip ja no torna a casa fins dimecres a la matinada, un cop hagi disputat el partit corresponent a la quarta jornada de l’Eurocup Women a la pista de Lointek Gernika, on estarà en joc el lideratge del grup F.