L’encert en els darrers minuts dóna l’accés a les finals per la via ràpida (Cadí La Seu 73 – 74 Spar Citylift Girona)

L’encert en els darrers minuts dóna l’accés a les finals per la via ràpida (Cadí La Seu 73 – 74 Spar Citylift Girona)

Cadí La Seu 73 – 74 Spar Citylift Girona

El derbi català d’avui representava el sisè de la temporada entre Cadí La Seu i Spar Citylift Girona i el que guardava el premi més gros: el passi a les finals dels Play Offs de la Liga Dia per a les gironines o forçar el tercer partit per a les urgellenques.

Tal com deia el míster Eric Surís en els dies previs, el punt de paciència i persistència en el treball seria clau per aconseguir una victòria en un Palau d’Esports de La Seu d’Urgell que només ha cedit un partit als seus rivals durant la fase regular –en la qual va quedar en tercera posició- i que està completant una temporada històrica: ha arribat a les semifinals de copa i de lliga.

En l’inici l’equip gironí s’ha mostrat ambiciós i, sense esgotar rellotges de possessió ha sabut trobar bones situacions de tir. Les locals han reaccionat ràpidament per capgirar el resultat i no perdre-li la cara a un partit que al primer quart estava 16-14 al marcador.

Un parcial de 8-0 al segon període ha posat contra les cordes a l’Spar Citylift, que ha vist com la renda de +7 assolida al començament del matx s’esvaïa. Durant aquests minuts ha costat capturar rebots i jugar còmodament en una pista que estava empenyent fort el seu equip, resistint-se a presenciar el seu últim partit de la temporada.

Amb Hampton condicionada per 3 faltes abans del descans, l’equip ha sabut recuperar un avantatge màxim de 12 punts per tancar el segon quart amb un 39-34. Després de passar pels vestidors, el partit ha canviat de dinàmica, i les alternatives en el marcador han estat les protagonistes de la represa. L’intercanvi de cops entre tots dos conjunts s’ha allargat fins passat l’inici del darrer període, en el qual les locals han sabut posar-se per davant i cremar tots els cartutxos per tal de ser diumenge a Fontajau disputant el desempat.

Després de 8 canvis d’avantatge en el marcador i que les gironines el capgiréssin amb el punt de lucidesa necessària quan faltava un minut, dues faltes de tir en els darrers 20 segons favorables a La Seu han permès, amb l’encert dels dos primers tirs, acostar-se amb un 73-74. No obstant això, dues errades des de la mateixa línia de tir lliure han suposat la segona i definitiva victòria de la sèrie per a un Spar Citylift Girona que arriba per la via ràpida a les finals dels Play Offs de la Liga Dia.