L’equip jugarà la final després de superar un gran Valencia (Spar Citylift Girona 77 – 60 València Basket)

Un últim tram excel·lent de les gironines dóna el passi a la final.

Amb els precedents més recents a favor de l’Spar Citylift, la plantilla no volia ni sentir a parlar de favoritismes, el format de la Copa no ho permet segons els tècnics gironins. 5 punts consecutius en l’inici del matx de l’australiana Bishop han indicat les intencions de l’equip a l’hora de començar dominant. El seu duel amb Tirera no podia començar de forma més interessant, anotant també la valenciana de tres en la primera possessió.

Un bon parcial d’11-3 de l’Spar Citylift, trencat per Brown, han sigut els millors moments per a les catalanes durant els primers compassos. Valencia ha sabut reenganxar-se al partit amb dues possessions jugades ràpides de Queralt i l’ex Uni Julia Reisingerová, per ajustar el partit al 24-24 del final del primer quart.

El bon ritme anotador del principi ha deixat pas a un partit més travat en el segon període, on valència ha aconseguit el seu primer avantatge -24-26-, respost immediatament per un triple des de llarga distància de Sonja Vasic, que ha sabut agafar les rendes anotant 8 punts consecutius -ha acabat la primera meitat amb 13- quan l’equip duia 4 minuts sense anotar. L’han sabut acompanyar Mendy, també des dels 6,75 i Abby Bishop, que s’ha fet gran a la zona i ha aconseguit la cistella i addicional aguantant el xoc amb Reisingerová. Al descans s’hi ha arribat amb un 43-42.

La represa ha començat amb bona penetració de Laia i un triple de María Araújo que han aixecat els més de 150 seguidors desplaçats des de Girona. L’equip s’ha trobat còmode en uns grans minuts d’anotació malgrat que Valencia Basket ha seguit trobant escletxes en la defensa per no perdre la cara al partit en cap moment.

El darrer quart s’ha afrontat amb un ajustat 59-54 i de nou ha tornat el joc poc fluid. Tan sols 2 punts per a cada bàndol en els primers 4 minuts han confirmat el canvi de tendència des de la primera part, i han estat el resultat de les bones defenses d’ambdós conjunts. Vasic, de nou des de la línia de 3, ha donat aire a l’equip en el 64-58 quan mancaven 5 minuts per a la conclusió del matx que, amb Marta Xargay i Laia Palau molt posades en el partit, han suposat un +17 al marcador que ha acabat, amb un parcial de 14-0, deixant el resultat final en un 77-60.

Demà, a les 13 h. l’equip tindrà la difícil gesta de lluitar pel primer títol de Copa davant de l’amfitrió, el Perfumerías Avenida.