BITLLET PER A LA FINAL DE LA COPA

L’SPAR GIRONA ACONSEGUEIX EL BITLLET PER LA FINAL DE LA COPA

Quin partidàs el que s’ha viscut a La Fonteta. Tot i el ritme inicial del València, les nostres jugadores han sabut contrarestar el ritme de les locals gràcies a el treball en defensa, diferenciant-se en l’últim quart i imposant-se finalment per 59 a 67. Laia Flores ha acabat amb 16 de valoració, mentre que Mendy i Onyenwere han acabat amb 11 punts.

Mateixes intensitats

Inici fort del Valencia Basket que ha trobat a l’esquena de l’Uni una via d’escapament (cistelles de Gulich i Ouviña, 4 a 0). Tot i la directa local, l’Spar ha tancat ràpidament la defensa i mitjançant Reisingerová i Frida ens hem situat per davant en el marcador (4 a 5). No obstant això, les taronja han calcat estratègia i han trobat solucions per aturar l’atac gironí, aconseguint Ouviña avantatjar al València des de la llarga distància (15 a 9). Però quan una cosa funciona copiar pot ser una solució i tres triples seguits de l’Uni (Frida, Mendy i Onyenwere respectivament) han posat el 15 a 18. Finalment, i com és habitual en un partit d’aquestes característiques, el València ha seguit el rastre de l’Spar, obtenint les nostres un +1 al final del primer quart (19 a 20).

Amb ganes de més, les gironines han sortit focalitzades en atacar la zona i Onyenwere i Giedre han diferenciat a l’Spar (19 a 24). Tot i que el marcador reflectia 8 minuts per acabar la primera part, l’entrenador local no ha dubtat en aturar el joc per trobar solucions. Unes solucions que no han arribat gràcies a la pressió defensiva de les nostres, que s’han esforçat en tot moment (destacant les bones maneres de Flores i Burke) per frenar l’ofensiva local (19 a 26). No obstant això, les bones maneres de l’Spar no s’han vist recompensades en el tram mig del segon quart i el partit s’ha estancat en atac. Finalment, gràcies al temps mort local, el València ha aconseguit una via d’aproximació des de la llarga distància (26 a 28). Però tot i la poca distància en el marcador, a l’Spar Girona no li ha tremolat el canell en els minuts finals i Mendy, Reisingerová i Burke des de la personal han certificat el 27 a 34.

Les locals ho donen tot per remuntar

Partit totalment diferent en la represa. I és que tot i que ambdós conjunts s’han mostrat inspirats en atac, el València s’ha aproximat en el marcador gràcies a l’anotació de tres en tres (37 a 40). De fet, una assistència d’Ouviña per Romero ha posat el -1. Aquesta igualtat ha encès les alarmes i les nostres han treballat de valent per tornar a sumar, destacant les cistelles de Gardner (43 a 44). Finalment, tot i el poc moviment (cistelles des de la personal), una gran acció a l’últim segon de Flores ha encès La Fonteta (48 a 51).

Escapada final

I si el tercer quart havia acabat amb triple de Flores, Germán ha castigat a l’Uni des de la llarga distància per empatar el xoc a 51. Seguidament, Laia Flores ha tornat a fer-se carreg de la nostra ofensiva, posant de nou el +2. La intensitat de la base s’ha contagiat ràpidament a tot l’equip i el joc coral de l’Uni ha portat a un bon parcial de 2 a 9 (55 a 62), obligant a l’entrenador local a demanar temps mort. Però de nou, el coratge de les nostres ha tornat a aparèixer i no s’han deixat intimidar per les ganes del València. De fet, la gran defensa de Michaela Onyenwere ha frenat l’intent de remuntada local i l’Uni no ha parat de sumar per imposar-se per 59 a 67.