L’SPAR GIRONA DERROTA AL SEPSI I PASSA DE RONDA (SPAR GIRONA 76 – 54 ACS SEPSI)

Les d’Eric Surís han superat a les romaneses i estaran al grup C de l’Euroleague Women.

L’Spar Girona ha treballat de valent per trencar el plantejament inicial del Sepsi. Tot i les bones idees de les romaneses, un gran final de tercer quart ha posat la diferència i les nostres jugadores s’han imposat a les romaneses per 76 a 54.

El ritme alt de partit dels dos conjunts ha marcat un primer quart d’alt nivell. L’ACS Sepsi ha mostrat el seu potencial amb una gran solidesa defensiva que ha molestat els minuts inicials del conjunt gironí. No obstant això, les d’Eric Surís han aconseguit entrar al matx amb un gran moviment de pilota, i és que l’Spar Girona ha proposat molta velocitat i molts canvis de posicions, beneficiant a jugadores com Sonja Vasic i la jove Julia Reisingerová (6 punts al primer quart).

La insistència romanesa en defensa ha causat complicacions en l’atac de l’Spar Girona, aconseguit recuperar fins a tres pilotes consecutives en el 2n quart. Aquesta insistència també ha fet que l’Uni Girona hagi entrat en bonus a falta de 4:28 minuts. Tot i uns bons minuts de les nostres jugadores, que han incrementat l’avantatge (+11), una gran Rebekah Gardner (12 punts al descans), les nostres faltes personals (11 faltes en la primera part per 3 del Sepsi), la solidesa defensiva (2 de 10 en triples al descans) i la pèrdua del rebot han fet que el Sepsi tingués un parcial de 0 a 8 al tram final del segon quart (31 a 28).

I si el 2n quart ha estat marcat per la poca participació de les nostres interiors, la primera jugada del 3r quart ha estat per Reisingerová. Les idees del Sepsi s’han mantingut en tot moment i Rebekah Gardner ha seguit fent sang. Quan faltaven 5 minuts, les romaneses s’han apropat a només un punt. Aquest apropament de les verdes ha fet que el Sepsi es precipités. A partir d’aquest error, l’Uni ha estat més vertical i s’ha vist amb més capacitat per llegir el joc, obligant al Sepsi a fer més faltes personals. Amb un Triple d’Araújo (+5 de distància en el marcador), les romaneses han decidit defensar amb zona. El mur de les romaneses no ha frenat el bon encert final de l’Spar Girona i les nostres jugadores han incrementat la diferència (52 a 42).

Frida Eldebrink (15 punts) ha estat el nom de l’últim quart. La sueca ha estat intractable amb el tir. Una gran entrada fabricada per ella ha inaugurat el marcador i dos triples seguits seus han posat una gran diferència en el marcador. Un tir d’Elonu (+19 de diferència) ha obligat a l’entrenador Zoran Mikes a demanar temps mort. L’última cistella del partit, en mans de Reisingerová, ha posat la màxima diferència del partit (76 a 54).