PRÈVIA | SEMIFINALS SUPERCOPA

PRÈVIA | SEMIFINALS SUPERCOPA | ARASKI – SPAR GIRONA

L’enfrontament tindrà lloc el dissabte 8 d’octubre a les 20:30h (Mendizorrotza) i s’emetrà per Teledeporte.

Aquest dissabte l’Spar Girona juga les semifinals de la Supercopa LF Endesa contra l’Araski. Les de Bernat Canut arriben amb la moral alta després de sumar la primera victòria a la lliga contra un dels gegants de la competició: el Valencia Basket.

Respecte a la Supercopa, el tècnic de l’Spar Bernat Canut considera que “tenim jugadores competidores que el que més els hi agrada és jugar. És veritat que partit a partit podem entrenar poc, però l’equip a poc a poc s’anirà adaptant. Amb ganes de jugar i fer un bon partit i guanyar-nos el pas a la final”.

L’Araski, amb el públic a favor
Si hi ha un lloc a les sorpreses és a la SuperCopa. Primer títol en joc i amb els equips sense gaire rodatge. Tot això se suma el fet de jugar a casa. I és que el Kutxabank Araski participa a la Supercopa LF Endesa com amfitrió. De fet, no seria la primera vegada que el públic local és un dels factors diferencials de la competició.

“És un rival que juga a casa, en un pavelló calent que la gent emplena i pressiona fort a l’equip i segurament amb la il·lusió de fer una bona Supercopa a casa seva. Màxima alerta. Més enllà que juguen a casa, és un equip ben estructurat, que té bones jugadores i combina qualitat amb experiència. S’haurà d’estar molt atents. Ens hem de ficar en un estat mental de competició, perquè el necessitarem”, va valorar Bernat Canut sobre l’Araski.

Amb el seu partit de la primera jornada ajornat pel compromís europeu del rival, l’equip basc per fi s’estrenarà en competició oficial. Una pretemporada amb alts i baixos. L’Araski ha guanyat a Recoletas Zamora, Azkoitia Azpeitia i Valencia BC, però també ha perdut contra BembibreIDK Euskotren i Barça. Resultats dispars que permeten arribar com a ‘tapats’ a la Supercopa.

Les 12 de l’Spar
Després d’acabar el mundial amb Austràlia, Marianna Tolo ja és amb l’equip. La jugadora va arribar el passat divendres el migdia a punt per a marxar a Vitòria. Sobre Tolo, Canut considera que “serà una referència interior, la Giedre va més a l’espai i ella, més enllà del rebot i les ajudes defensives, fer-se gran a la pintura i ser una bona comunicadora i una bona defensora; a nivell ofensiu fixa la posició, crea una referència i genera espais per a les exteriors perquè tinguin carrils d’u contra u. Ens ha d’aportar moltes coses”.

Attachment