EL DERBI CATALÀ SE’N VA CAP A GIRONA (SEDIS BÀSQUET 50 – 71 SPAR GIRONA)

El nostre conjunt ha trencat el partit en el 3r període.

Després del llarg viatge de Turquia, l’Spar Girona s’ha retrobat amb el camí de la victòria en un matx de molta altura (La Seu d’Urgell). Les nostres jugadores han dominat el partit de la jornada 9 de la Lliga Femenina Endesa amb un gran tercer quart i han vestit el derbi català del color negre i vermell.

El domini del rebot ha estat la clau del primer període. La màxima rebotejadora de la competició, María Araújo, n’ha capturat quatre en els primers minuts. De fet, un gran ganxo de Reisingerová, després de capturar-ne un d’ofensiu, ha inaugurat el marcador. Tot i l’ofensiva inicial de l’Spar Girona, el Cadi la Seu ha aconseguit entrar al partit amb 6 punts de Jespersen. El tram final del primer quart ha sigut un intercanvi constant de cistelles, aconseguint l’Uni Girona una lleugera avantatge (14 a 18) gràcies a una revulsiva Labuckiene (6 punts inicials).

Si ambdós conjunts han començat desencertades amb el triple, el Sedis ha fet la primera cistella del 2n període amb un tir des de la llarga distància de Pujol. A continuació, ha estat Paola Ferrari que ha aconseguit el primer triple de les gironines. Els intercanvis constants de cistelles han seguit fent presència i un apropament del Sedis (22 a 23) ha sigut la causa que Eric Surís demanés temps mort per primera vegada en el partit. El tècnic gironí ha demanat a les jugadores retrobar-se amb el que havien dominat en el 1r quart: tancar el rebot. El cansament dels dos equips ha sigut un factor a destacar: en el tram final de partit ambdós equips s’han mostrat erràtiques amb el tir (24 a 27).

Les urgellenques han mostrat les seves intencions defensives en els primers segons del 3r quart. La defensa zonal del conjunt local ha sigut efectiva i Surís s’ha vist obligat a treure de la pista a Reisingerová per acumular 4 faltes. Sense poder entrar a cistella, l’Uni Girona ha fet ús del seu repertori exterior. Amb tres triples consecutius (2 d’Eldebrink), el Sedis ha demanat temps mort. Tot i la pausa, l’Spar Girona ha mostrat el seu millor nivell i una inspirada Vasic ha trencat el partit.

Amb la diferència en el marcador i amb el cansament acumulat, ambdós conjunts s’han vist erràtics: només 1 punt des del tir lliure de Labuckiene ha variat la puntuació en els minuts inicials del quart període. No obstant això, l’Spar Girona ha augmentat la diferència a base de tirs lliures (bonus del Sedis a falta de 5 minuts) i les d’Eric Surís s’han retrobat amb la victòria a la Lliga Femenina Endesa.