L’SPAR GIRONA SUPERA L’OLLA DE PRESSIÓ (BASKET LANDES 71 – 80 SPAR GIRONA)

L’SPAR GIRONA SUPERA L’OLLA DE PRESSIÓ (BASKET LANDES 71 – 80 SPAR GIRONA)

Tothom és conscient de l’olla de pressió que es genera a l’Espace F. Mitterrand. Tothom sap que guanyar al Landes a la seva pista és un repte molt complicat. No obstant això, l’Spar Girona, disfressat de Xef, ha trobat la recepta i ha controlat aquesta olla de pressió amb una defensa asfixiant, aconseguint un gran volum de cistelles mitjançant el contraatac per superar al Landes (71 a 80).

Gran inici de partit de Frida Eldebrink, que dirigint l’equip i anotant des de la llarga distància ha col·locat a les nostres per sobre en el marcador (3 a 9). Tot i la reactivació del Landes mitjançant un temps mort (7 a 9), la sueca ha continuat fent sang (6 punts) i ha passat el testimoni a Reisingerová que no ha perdonat des de la zona (7 punts). Tot i que les bones pressions defensives han acabat en cistelles de Laia Flores i Burke, les locals s’han aproximat en el tram final del primer assalt atacant als espais de l’Uni (17 a 24).

Objectiu de frenar a Dumerc

Tot i la cistella inicial de Dos Santos -parcial de 8 a 0-, l’Spar Girona ha fet tot el possible per frenar el joc de les locals. De fet, en l’inici del segon parcial, Dumerc, principal organitzadora de les franceses, portava 6 pilotes perdudes. Amb l’arma principal “desactivada”, l’Spar Girona ha continuat generant atacs verticals a partir de les bones defenses, destacant les cistelles de Burke (11 punts, 23 a 38). Per tornar a entrar al partit, les locals han fet ús de la bona mà de Turcinovic (7 punts) i, tot i que s’han col·locat a -10, una bomba de Flores ha tancat el segon període (32 a 44).

En la represa, el Basket Landes ha augmentat l’agressivitat en defensa sota cistella, aconseguint dos bloquejos consecutius. No obstant això, les americanes de l’Spar Girona s’han encarregat de trobar solucions i Kennedy Burke, des de la llarga distància, i Rebekah Gardner, parada i tir, han superat la defensa de les locals (38 a 53). Seguidament, Frida Eldebrink, amb un triple, i Reisingerová, des de la personal, han posat la màxima del partit (+19, 38 a 57).

Festival de triples

quan més bé ha estat el Girona, més bé ha estat el Landes, que igual que al segon quart, han focalitzat els seus atacs mitjançant Turcinovic (43 a 57). Però si les franceses han aconseguit acostar-se des de la llarga distància, Kennedy Burke ha calcat l’estratègia de les locals, i des de la línia de tres no ha perdonat (23 punts, 49 a 62). L’alta anotació ha motivat a la seva companya, Binta Drammeh, que s’ha atrevit en el tram final del tercer quart (51 a 57).

La pressió del pavelló

Amb el pavelló pressionat el màxim per canviar la dinàmica de les seves, el Landes ha sigut el primer a fer sang (cistella Turcinovic, 53 a 67). A més, el conjunt francès ha fet tot el possible per revertir la situació del partit. Per fer-ho, les locals han augmentat línies en defensa, frenant el ritme ofensiu de l’Uni. Tot i que l’Spar ha aplicat la mateixa estratègia defensiva -i que ha funcionat al principi-, en el pas dels minuts el Landes ha trobat espais a l’esquena de l’Uni i, quan faltaven 5 minuts, el marcador reflectia un 62 a 72. Seguidament, un triple de Turcinovic han encès les alarmes. Per canviar la situació, Rebekah Gardner ha agafat responsabilitat en atac. Aquesta acció ha calmat les aigües i una anticipació de Burke també ha acabat en cistella (67 a 76). No obstant això, dos minuts són molts minuts i Magarity, des de sota cistella, no ha perdonat, obligant el nostre entrenador a demanar temps mort (71 a 76). La pausa ha anat molt bé per recuperar sensacions i una defensa doble ha aturat l’atac del Landes. A més, en la següent acció, Reisingerová ha sentenciat el partit i l’Uni s’ha acabat imposant per 71 a 80.