L’UNI CAU A BÈLGICA CONTRA UN ATREVIT MECHELEN

L’UNI CAU A BÈLGICA CONTRA UN ATREVIT MECHELEN

Primera derrota a la lliga regular de l’Euroleague Women i segona derrota consecutiva de l’Spar. Un Kangoeroes Mechelen amb molt de ritme ofensiu s’ha diferenciat amb claredat en la primera part. La reacció de les gironines ha arribat al tercer parcial, però l’encert final des de la llarga distància de locals han decantat la victòria pel conjunt flamenc (77 a 67).

Voler i no poder
Ho explicava Bernat Canut a la prèvia. El ritme ofensiu del Mechelen pot sorprendre a qualsevol rival. I de fet, el primer quart ha estat marcat pel joc coral i vertical de les belgues. Les locals, liderades per Bertsch (6 punts), s’han imposat amb claredat en els primers 7 minuts de joc i, tot i que l’Spar ha intentat seguir el ritme, les nostres han errat les últimes ocasions (17 a 9). Un ritme que ha sigut frenat amb el temps mort de Bernat Canut. Les ordres i els canvis han funcionat i Murphy ha retallat distàncies (17 a 13). Però a falta de dos minuts, els atacs sota cistella del Kangoeroes s’ha tornat a refer i les locals han posat el +8 (24 a 16).

El canvi de quarts ha anat bé per les nostres. La defensa dins la zona ha aturat els primers atacs del Mechelen (2 punts en els primers quatre minuts). A la nostra ofensiva, Tolo i Murphy han estat les encarregades de retallar distàncies en el xoc (26 a 25). Però amb molts minuts al davant, el temps mort de les locals ha tornat a situar al Kangoeroes en el partit: han aturat en sec el nostre atac, Morrison ha dominat la zona i Resimont ha trobat una via des de la llarga distància (parcial de 13 a 4, 39 a 29).

Canvi de papers
Després del descans, l’Spar ha proposat un joc totalment diferent. Després d’una primera part amb domini local gràcies als atacs sota cistella de les locals, les gironines han frenat contundentment el ritme ofensiu del Mechelen. L’entrada a pista de Cornelius ha donat un altre aire a l’Uni. A més, la direcció en les transicions ofensives de Rebekah Gardner han permés a l’Spar situar-se per davant del marcador (parcial de 0 a 11, 39 a 40). No obstant això, el bonus final de les gironines i dos triples consecutius de Resimont i Berkani han situat per davant un altre cop al Kangoeroes (54 a 48).

El Kangoeroes, amb molt de triple
L’últim quart ha començat amb un Uni molt encertat gràcies als punts de Binta, Murphy i Araújo (56 a 54). Però en un tres i no res, les locals s’han tornat a diferenciar gràcies al domini del rebot ofensiu de Morrison (62 a 54). L’intent final de remuntada de l’Uni no ha estat possible, en part per la sòlida defensiva de les locals. A tot això, el Kangoeroes ha augmentat l’avantatge gràcies a l’encert des de la llarga distància (77 a 67).