L’Uni cau a la pròrroga contra el Gernika (Spar Girona 62 – 63 Gernika)

El Gernika s’ha imposat aquesta tarda a l’Spar Girona en un partit que s’ha decidit a la pròrroga. Les nostres jugadores han sigut capaces de remuntar el partit en un gran últim període, però en el temps extra les basques s’han imposat per 62 a 63.

El Gernika ha arribat a Fontajau amb l’objectiu d’aconseguir la victòria. Per fer-ho, les basques no han dubtat en implantar una forta pressió defensiva per frenar els atacs gironins. De fet, tot i l’avantatge nostre -cistella de Reisingerová i triple de Gernika-, les visitants s’han posat per davant en el marcador (5 a 6). Amb el pas dels minuts, l’Uni ha aconseguit igualar les intensitats gràcies a les cistelles de Reisingerová i Kennedy Burke i, amb el domini del rebot ofensiu, les nostres s’han posat per davant gràcies a Iho López. Tot i el +4 en el marcador, el Gernika ha empatat en el tram final del primer quart mitjançant Ginzo (16 a 16).

Gran ritme ofensiu dels dos en l’inici del segon tram de partit: el Gernika no ha dubtat en atacar les esquenes de les nostres, mentre que les nostres jugadores, amb Laia al timó, han empatat l’enfrontament a 20 gràcies al joc interior d’Iho i Labuckiene. Aquest intercanvi ha portat als dos conjunts a fer ajustos defensius i amb un ritme totalment diferent, tant les nostres com el Gernika han tardat a anotar de nou. Tot i les bones defenses, un triple de Bjorklund ha desembossat el partit i les visitants s’han diferenciat des de la llarga distància (triple de Buch, 25 a 31). Amb ganes d’aproximar-se, Rebekah Gardner ha agafat responsabilitat ofensiva, i en un tres i no res, les nostres s’han situat a només 1 punt (9 punts de l’americana, 30 a 31). Finalment, els dos equips han frenat els atacs verticals mitjançant les faltes personals, aconseguint anotar des de la personal (32 a 35).

Dos atacs verticals de Higgs i el joc interior de Reisingerová -que s’ha mostrat intractable a l’inici del tercer quart- han mantingut l’avantatge visitant en el marcador (36 a 39). Amb ganes de més, els dos equips han tornat a accelerar al joc ofensiu, destacant la defensa de la pintura de la txeca, que ha frenat dues entrades consecutives. No obstant això, dues grans accions de Higghs han aturat la ratxa defensiva de les nostres i el Gernika ens ha superat per 40 a 48.

Cada atac, una guerra

Amb un Fontajau més entregat que mai, les nostres jugadores han anul·lat els atacs de les visitants amb una forta defensa. Les nostres opcions han passat en aprofitar els contraatacs per aproximar-nos, destacant les cistelles de Kennedy Burke (49 a 50). Amb cada atac defensant amb 6 jugadores -el públic de Fontajau s’ha sumat a la tasca defensiva-, les nostres jugadores han continuat frenant al Gernika i dos triples consecutius de Binta ha avançat a les nostres (55 a 54). Tot i les bones defenses, un altre cop Higgs ha aparegut, que amb una gran entrada ha avançat a les visitants. El tir lliure de Reisingerová ha empatat el xoc a 56 i una gran defensa de Rebekah Gardner ha frenat l’últim atac del Gernika, enviant el xoc a la pròrroga.

Cinquè període d’infart

Pròrroga amb molts de nervis i és que les coses han començat malament per les nostres després de dues cistelles del Gernika. No obstant això, les nostres jugadores han aconseguit revertir la situació, i amb una cistella de Burke han posat el 62 a 60. Finalment, a través dels tirs lliures, el Gernika no només ha empatat el xoc, sinó que ha posat el definitiu +1.