L’Uni Girona es suma a la campanya “Cap Caos al Cap” per fomentar la salut mental de les persones joves

L’Uni Girona es suma a la campanya “Cap Caos al Cap” per fomentar la salut mental de les persones joves

El jovent es bolca per la salut mental en el partit entre l’Uni Girona i l’IDK EUSKOTREN.

L’Uni Girona s’ha adherit a la campanya “Cap Caos Al Cap”, destinada a promoure la salut mental entre la joventut de la comarca del Gironès i la Selva. La presentació oficial d’aquesta col·laboració va tenir lloc durant el partit SPAR GIRONA – IDK EUSKOTREN, el diumenge 22 d’octubre a les 18h al pavelló de Fontajau i va comptar amb una actuació especial de Carla Jou Fuyà, guanyadora del Talent Gironès 2023, que interpretà una cançó a la mitja part del partit.

“La pràctica esportiva és una eina fonamental per a la millora de la salut mental entre els joves”, afirma la Consellera Comarcal de Joventut Anna Coll. “Mitjançant aquesta col•laboració amb l’Uni Girona, volem subratllar la connexió vital entre l’esport i la salut mental, abraçant un dels lemes de la campanya ‘Més esport, menys tensió’. Animem a la comunitat a incorporar l’esport a les seves vides com una eina per reduir tensions mentals i millorar el benestar.”

Per altra banda, Noemi Jordana, vicepresidenta de l’Uni Girona, va subratllar aquesta vinculació de vital importància “per millorar la salut mental entre els joves. Esperem que aquesta col·laboració doni la visibilitat i que tothom conegui els recursos que estan a la seva disposició”.

Aquesta acció s’emmarca dins el projecte “Ocell de foc”, un projecte de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Les entitats implicades són el Consell Comarcal del Gironès, Consell Comarcal de la Selva, Cooperativa Idària, Drissa i Fundació Ser.gi, així com les entitats satèl·lits com l’Ajuntament de Girona, Ajuntament de Salt, Universitat de Girona, Uni Girona, Consell Esportiu del Gironès, Consell Esportiu de la Selva, Fundació Multicapacitats, Centre Jove de Salut, Social Project 4.0, Consell d’Estudiants de la Universitat de Girona, Minyons i Escoltes, Associació Batibull, Tresc, Resilis, Fundació Salvans, Ecosol, Casal dels Infants.

En declaracions d’en Karim Sabni El Garraf, Director de la Cooperativa Idària, “des de la cooperativa Idària ens enorgulleix col·laborar en un dels nostres més destacats i apostes de futur com “Ocell de foc”, juntament amb l’UniGirona, pel seu compromís amb la promoció de la salut mental amb una visió feminista. A través de l’esport, l’equip femení de bàsquet UniGirona ressalta diàriament la importància d’una aproximació centrada en el benestar global del nostre jovent, tant dins com a fora de la pista”.

Durant el partit, el Consell Comarcal del Gironès va instal·lar un stand informatiu perquè les persones joves i famílies es poguessin adreçar per conèixer els recursos que estan a la seva disposició i rebre informació.

El Consell Comarcal del Gironès valora molt positivament aquest espai que ofereix l’Uni Girona i aquesta acció que s’ha portat conjuntament amb Idària perquè permet donar visibilitat i importància a la salut mental del nostre jovent.

Per a més informació sobre la campanya “Cap Caos al Cap”, es pot visitar @oggironesiselva i @joventutgirones.

Attachment