L’Uni Girona s’adhereix a la campanya ‘L’esport treu la llengua’ per potenciar l’ús del català a l’esport

L’Uni Girona s’adhereix a la campanya ‘L’esport treu la llengua’ per potenciar l’ús del català a l’esport

L’Uni Girona s’ha adherit a la campanya ‘L’Esport treu la llengua’ promoguda per Òmnium Cultural i la UFEC per potenciar l’ús del català. Més de 500.000 persones federades, representades per una seixantena de federacions, i els principals clubs esportius del país s’han compromès a treballar i col·laborar per augmentar l’ús del català als equips, mitjançant un manifest presentat a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, davant d’un centenar de persones representants de l’esport.

“Reivindiquem el català com eina de cohesió social i d’autoestima col·lectiva. Volem el català ben viu, i, per això ens posem mans a l’obra per multiplicar l’aliança arreu del país”, ha assegurat el president d’Òmnium, Xavier Antich, que també ha manifestat la voluntat de “col·laborar amb els clubs, federacions i persones adherides, aportant eines, recomanacions, plans pilots i mans per enfortir junts el català a cada esport, a cada equip, des dels més petits als més grans”.

Per la seva banda, Gerard Esteva, president de la UFEC, ha volgut destacar la importància d’aquesta campanya, ja que “cal que veiem l’esport com una eina atractiva per seduir la població per la promoció de l’ús social del català. Cal el compromís de les juntes directives, entrenadors i entrenadores i esportistes, i anar tots junts de la mà”. “Buscàvem una campanya d’aquestes característiques per a defensar el català. Avui estem amb el millor equip per guanyar aquest partit”, ha afegit Esteva que també ha volgut recalcar: “L’esport és la millor eina per promoure l’ús del català, perquè com deia el nostre primer president Pompeu Fabra, ‘La millor manera d’entrar a qualsevol casa del país es a través de l’esport'”.

La presentació de l’acte L’esport treu la llengua, que ha estat conduït per la periodista Anna Freixa, ha conclòs amb la lectura del manifest per l’esport en català, a càrrec d’Helena Rigol, jugadora de la federació catalana de voleibol.

Attachment