VICTÒRIA DE PRESTIGI AL JUAN CARLOS NAVARRO

L’Spar Girona ha sabut sobreposar-se a un final de bojos gràcies a l’encert final de Gardner i Sykes (50 a 56). Ambdues americanes han portat el ritme ofensiu de les gironines, acabant l’enfrontament amb 20 i 18 punts respectivament. D’aquesta manera, l’Uni s’emporta del pavelló Juan Carlos Navarro un marge de sis punts i Fontajau decidirà els quarts de final.

Molta defensa
La importància de començar bé en defensa. Era una de les pautes que va marcar Bernat Canut en la prèvia i que no es van complir en la segona jornada al Pavelló Juan Carlos Navarro. Les gironines, tot i el primer punt de Hamblin després d’un Pick & Roll, han sabut tancar línies per imposar-se en defensa, dominant el rebot en ambdós costats de pista. Aquestes recuperacions han permès a l’Spar proposar un joc vertical, aconseguint punts des de la línia personal (Sykes i Gardner, 2 a 7). Tot i el bon guió de partit, el temps mort d’Isaac Fernández no ha tardat a arribar (4:26) i Anna Cruz ha canviat la dinàmica ofensiva de les blaugranes, aproximant les locals en el marcador després d’un 2+1 (7 a 9). Els tirs lliures finals de Sykes han estat ràpidament contestats per un tir de Canella i l’Spar s’ha emportat el primer quart per dos punts (9 a 11).

Sykes al timó
L’inici del segon quart ha estat marcat per l’intercanvi de cistelles per ambdós conjunts, destacant els punts de Gardner i Ainhoa i Mircheva. No obstant això, els bons minuts de Ceci filtrant pilotes a Marianna Tolo ha diferenciat a les gironines, situant a l’Uni a 8 punts (13 a 21). La reacció d’Isaac Fernández no s’ha fet esperar (6:15) i tot i el +10 de l’Spar després dels tirs lliures de SykesRakovic i Canella han situat a les blaugranes de nou a l’enfrontament (17 a 23). Canut, que ha aturat l’enfrontament, ha vist com un Barça sòlid en defensa ha castigat de nou a l’Spar amb atacs focalitzats a cistella, rebaixant la distància en el marcador (Hamblin i Ainhoa, 21 a 24). Finalment, l’últim temps mort de Canut ha resultat efectiu amb l’entrada de Sykes a pista. L’americana, intractable en els dos costats de pista, ha ajudat a l’Spar a diferenciar-se de nou en el xoc gràcies a un triple sobre la botzina (1o punts de Brittney Sykes, 23 a 31).

A només 3 punts
Amb les cames més fresques gràcies al pas per vestidors, el partit s’ha convertit en un intercanvi constant de cistelles on ha predominat la velocitat en transició per ambdós equips, on ha destacat Gardner per part de l’Spar i Ainhoa per part del Barça (31 a 37). Sykes, amb ganes de més, no ha perdonat des de la mitja distància i l’entrenador local ha demanat temps mort a 2:37 per final del segon parcial (31 a 39). El Barça, més coral en atac, ha imposat un parcial de 7 a 2 gràcies a Canella, Rueda i Mircheva, situant-se a només tres punts a falta de deu minuts (38 a 41).

Les americanes marquen la diferencia
Ja en l’últim quart, Anderson ha tingut des del triple una oportunitat per empatar el xoc, però el triple fallat ha donat oxigen a l’Spar i Gardner no ha desaprofitat el seu tir des de la llarga distància (38 a 44). Tot i el triple, el Barça no ha tirat la tovallola i Canella i Rueda han encès les alarmes a l’Spar (42 a 44). Unes alarmes que ha apagat Gardner en la següent acció, donant un sospir a les gironines (42 a 46). Amb poca diferència en el marcador, el Barça ha incrementat el ritme de joc, augmentant ambdós equips les errades en el tir. Una situació que ha portat a Bernat Canut ha demanar temps mort (5:54 pel final). Amb poc pel final, el pes del partit l’han portat les veteranes, empatant Cruz el xoc en diverses ocasions (48 a 48). Després d’un tir lliure de Sykes, Fernández ha aturat de nou l’enfrontament. Les veteranes de l’Spar no han tardat en aparèixer i Gardner i Sykes han situat a l’Spar a 6 punts a falta de 48 segons (48 a 54). El temps mort del Barça ha portat al conjunt blaugrana ha crear una jugada ràpida i Canella no ha perdonat sota cistella (50 a 54). De nou, el nostre entrenador ha parat el partit per gestionar els últims atacs de partit i Sykes ha posat el 50 a 56 final.