L’UNI HAURÀ DE REMUNTAR 12 PUNTS

L’Spar Girona ha caigut a terres franceses contra un Villaneuve molt físic. Tot i el bon començament, les gironines s’han vist superades a la segona part, arribant a perdre de 23 punts. En els últims tres minuts, l’Spar ha fet un parcial de 2 a 12 que donen esperances per el partit de tornada (69 a 57). Kennedy Burke ha estat la màxima anotadora de l’enfrontament, amb 17 punts, mentre que Rebekah Gardner ha estat la principal arma ofensiva de l’Spar, amb 15 punts.

A poc a poc
Possiblement ha sorprés l’ambient al Palacium. Pavelló petit i la sensació del públic d’estar a sobre. Aquesta segurament ha estat una de les principals raons de l’inici tímid de l’Uni (Punts de Diaby i tres minuts sense anotar). Però un cop convertida la primera cistella de Rebekah Gardner, les de Bernat Canut han proposat un bon joc coral que ha trobat solució sota cistella, destacant els quatre punts d’Etxarri (6 a 11). Tot i que l’ESBVA s’ha mantingut gràcies a Salaun (5 punts), una gran acció de Tolo (9 a 15) ha obligat el conjunt local a demanar temps mort, però les franceses no han obtingut resposta en la resta de quart.

Parcial de 25-12
De nou, l’Spar li ha costat arrencar en l’inici del segon assalt i Salaun ha posat el -3 (12 a 15). Ha estat aquí quan l’Uni ha trobat una vía d’escapament en l’enfrontament: Marianna Tolo. L’australiana s’ha mostrat intractable i s’ha fet seva la zona (7 punts, 14 a 20). No obstant això, un contraatac finalitzat per Djekoundade ha sigut l’inici de la remuntada de les locals, trobant l’ESBVA una via d’aproximament des de la llarga distància i situant-se per davant en el marcador (parcial de 8 a 0, 24 a 22). Tot i la resposta de Drammeh des del triple, els punts finals de Burke han avançat de nou a les franceses (12 punts de l’americana, 34 a 27).

Cop d’autoritat
En la represa, el conjunt local ha sigut imposant-se físicament en defensa. D’això se n’ha aprofitat Rebekah Gardner que ha mantingut les opcions gironines des de la personal (10/10 en tirs). Però una Burke intractable en atac ha diferenciat al Villeneuve, posant el +10 a falta de 5:35 (45 a 35). Tot i la lesió de l’americana, l’atac de l’ESBVA no s’ha desfet i una recuperació final d’Heriaud ha posat el 54 a 39.

Ja en l’últim quart, els punts de Diaby i Heriaud han posat el +20 local. L’Uni, que ha anotat mitjançant Tolo i Araújo (59 a 42), ha vist com els següents intents acabaven amb tirs errats. Una situació que ha aprofitat l’ESBVA per a augmentar la distància en el marcador (67 a 45). Amb minuts pel final, l’Uni ha buscat una reacció i l’encert des de la personal, els punts de Murphy i un triple de María Araújo han posat el -12 (67 a 55), una situació que no ha agradat a l’entrenador local, demanant temps mort a falta d’1:35 pel final. Finalment, la cistella d’Araújo ha estat contestada per Heriaud i l’Uni ha caigut a terres franceses per 69 a 57.