L’UNI SUPERA A L’IDK I JA PENSA EN L’EUROLEAGUE WOMEN (IDK EUSKOTREN 72 – 87 SPAR GIRONA)

Abans de disputar el segon partit de quarts de final de l’Euroleague Women, l’Spar Girona ha fet una parada a la Lliga Femenina Endesa. Era necessària la victòria i les d’Alfred Julbe no han fallat a la visita al Gasca. Des de la primera possessió, les nostres jugadores han mostrat una gran actitud, destacant l’encert a cistella per imposar-se per 72 a 87. Rebekah Gardner ha sigut la màxima anotadora del partit amb 21 punts, mentre que Frida Eldebrink ha acabat amb 20.

Un gran primer quart

Començament de 10 de l’Spar Girona. Des del salt inicial, les nostres jugadores han sortit decidides a guanyar el partit i gràcies a la bona defensa (4 pèrdues de l’IDK en només 2 minuts), l’Spar ha posat la directa amb un joc coral executat a la perfecció, destacant un parcial de 0 a 9. Tot i que la pausa ha situat a les basques en el partit gràcies als atacs focalitzats a la zona, una Frida Eldebrink intractable en atac -i letal des de la llarga distància- ha mantingut l’avantatge en el marcador (11 punts de l’escolta, 14 a 28). Finalment, un parcial de 6 a 0 ha retallat distàncies (20 a 28).

Ofensiva d’ambdós conjunts

La primera cistella de l’IDK en només començar ha sigut una advertència a l’Uni. És per aquest motiu que les gironines han augmentat la pressió defensiva per diferenciar-se de nou (22 a 33). No obstant això, el primer avís de l’Ibaeta ha sigut una realitat i les cistelles d’Alex Harden i Andrijana Cvitkovic han aproximat a l’Euskotren des de sota cistella (29 a 33). L’Spar, amb ganes de més, no ha desaprofitat les següents accions per contestar a les locals (bomba de Flores i triple de Burke, 31 a 38). L’actitud ofensiva d’ambdós conjunts s’ha mantingut fins al final, gaudint l’espectador d’un intercanvi constant de cistelles on l’Uni ha sortit victoriós gràcies a una Frida Eldebrink espectacular (16 punts, 44 a 53).

Igual que el primer quart, l’Uni ha tornat a imposar-se en el tram inicial del tercer assalt gràcies a dues recuperacions que han significat un parcial de 0 a 7 (4 punts de Gardner i triple de Frida, 44 a 60). Tot i la nostra iniciativa, amb el pas dels minuts l’Ibaeta s’ha retrobat amb les sensacions i un triple de Yurena ha posat el -9 local (57 a 66). I si el quart havia sigut idèntic al primer, als minuts finals ha sigut calcat al segon, amb ambdós equips fent-se sang (61 a 70).

Festival de recuperacions

Tot i la solidesa defensiva de l’IDK en només començar l’últim període, el domini del rebot ofensiu ha sigut clau per frenar l’intent de remuntada local (64 a 71). A tot això, se li ha sumat de nou l’actitud defensiva de les nostres, ocasionant pèrdues de pilotes al conjunt local gràcies a una molt bona pressió a mitja pista (69 a 82). La bona defensa s’ha mantingut fins al tram final de partit i l’Spar s’ha imposat per 72 a 87.