#NOSHAACABAT: L’SPAR FORÇA EL TERCER PARTIT

A la èpica. La gent ho recordarà durant molt de temps. L’Spar Girona ha superat una nit màgica a Fontajau en un partit de molts de nervis. Tot i el domini de les gironines en diferetns trams del partit, l’Avenida arribava al final amb un +2 i Reisingerová ha enviat el partit a la pròrroga. Finalment, gràcies a l’entrega de tot el pavelló, les nostres han defensat a la perfecció les últimes jugades, imposant-se per 81 a 79.

Amb la directa posada

Inici trepidant el que ha viscut Fontajau. L’entrega del públic s’ha encomanat de seguida a les jugadores i només començar Rebekah Gardner ha sorprès la defensa visitant amb una gran entrada. Amb ganes de més, l’Spar ha fet esforços en defensa per aturar l’ofensiva del Perfumerías, aconseguint exitosament la tasca amb contraatacs executats a la perfecció (9 a 5). Tot i les ganes de l’Avenida per entrar el partit, la nostra capitana ha fet una masterclass en els dos costats de pista, aconseguint embogir Fontajau amb un triple inèdit (20 a 9). Finalment, el domini del rebot ofensiu per part de les visitants ha aproximat a les d’Íñiguez al marcador (20 a 16).

A diferència del primer quart, ambdós equips no han trobat el seu joc coral. No obstant això, amb el pas dels minuts, l’Uni ha trobat la seva millor imatge gràcies a la pressió defensiva, posant la directa amb una Laia i una Gardner liderant (28 a 18). I de nou, el guió ha tornat a ser calcat al primer quart amb el Perfumerías Avenida fent-se fort en el tram final. Tot i la directa del Perfu, les nostres han continuat sumant gràcies a l’encert des de la personal i amb una Rebekah liderant de nou els nostres atacs (aprofitant els espais a la zona de l’Avenida, 36 a 27).

Igualtat màxima

Els tercers quarts a vegades fan por. Però per sort, l’entrega del públic ha sigut un dels causants de què l’Uni no hagi baixat intensitats en la tornada a pistes. De fet, en un tancar i obrir d’ulls, les d’Alfred Julbe han imposat el +10 en el marcador (accions de Burke, Laia i Gardner, 44 a 34). L’Avenida, per tal de tornar a entrar al partit, s’ha recolzat en Copper, que amb la seva velocitat ha fet sang a l’esquena (44 a 38). A tot això se li ha sumat la bona mà Sílvia Domínguez, el moviment a pintura de Hof i una altra penetració de Copper per empatar el xoc a 45. Finalment, la bona actitud de l’Uni ha tornat a aparèixer i un triple de Flores i una gran entrada de Binta han avantatjat de nou a l’Spar (50 a 47).

L’últim assalt ha començat millor que mai. I és que Rebekah Gardner s’ha fet càrrec de l’atac de l’Uni per continuar sumant (55 a 49). No obstant això, les de Salamanca han tornat a jugar les seves cartes per aproximar-se de nou i una cistella acrobàtica de Copper ha posat el -1 (57 a 58). Tot i les bones maneres de les nostres (cistella de Burke), el Perfumerías ha aprofitat l’impuls per contestar gràcies a Sílvia Domínguez (59 a 62). Però Fontajau no ha callat i la seva entrega ha reactivat a les nostres, embogint amb un triple de Frida Eldebrink. Seguidament, Gardner no ha perdonat el seu tir des de la mitja distància, obligant a Íñiguez a demanar temps mort (66 a 62). A falta de res, una falta + anti esportiva de la nostra capitana ha acabat amb Laia Palau expulsada i les visitants han aprofitat la situació per diferenciar-se- Tot i els nervis, a falta d’onze segons, Julia Reisingerová no ha perdonat des de la mitja distància, enviant el partit a la pròrroga (68 a 68).

D’infart

Mai s’havien vist tants nervis a Fontajau. Però l’equip realment ha respost molt bé a la pròrroga. De fet, en moments determinants les nostres han dominat amb claredat gràcies a la verticalitat en el joc. Però en el tram final el joc coral de l’Avenida ha tornat a fer efecte, empatant el xoc a 79. L’última possessió de l’Spar ha estat clau i Rebekah Gardner ha aconseguit treure suc d’una falta. El Perfumerías, que ha tingut una última per empatar, ha vist com la defensa de l’Uni ha passat per sobre i les d’Alfred Julbe s’han imposat per 81 a 79.