REMUNTADA ÈPICA DE L’SPAR GIRONA (SPAR GIRONA 64 – 60 SPAR GRAN CANÀRIA)

Les Fires de Sant Narcís han arribat a Girona de la millor manera. Ha costat, de fet, l’Spar Girona ha estat condicionat pel cansament i, en especial, pel joc físic de les visitants. Però un últim quart estratosfèric ho ha canviat tot i l’Uni s’ha imposat per 64 a 60. Kennedy Burke ha sigut la principal arma ofensiva amb 19 punts.

Les nostres jugadores han començat el partit amb la idea clara d’aconseguir la victòria. D’aquesta manera, en els primers minuts, les d’Alfred Julbe han dominat el rebot, aconseguint imposar un ritme de partit molt alt gràcies al joc coral -cistelles de Reisingerová i Kennedy Burke- (7 a 0). Tot i les bones maneres de l’Uni, una Koné vertical ha despertat al conjunt insular, i en un tres i no res el Gran Canària ha remuntat gràcies als tirs de mitja distància de Giomi i un triple d’Esbitt (11 a 14). Finalment, els tirs lliures de Labuckiene han aproximat a les gironines en el marcador (13 a 17).

A diferència del primer període, el segon ha començat amb el domini del rebot ofensiu de les visitants, aconseguint anotar des de la mitja distància mitjançant Mongomo i Giomi (13 a 21). No ha estat fins al 6:40 que Laia Palau ha assistit a Burke per anotar des de sota la cistella. Tot i la connexió de la capitana i de l’americana, els triples de Nesbitt i Caldwell han posat el +11 en el marcador (19 a 31). Amb Laia Palau carregant de nou la direcció de l’equip, l’Spar ha aconseguit retrobar-se -entrades de Reisingerová i Rebekah i triple de Burke, 26 a 33-. En l’última oportunitat del quart, Caldwell no ha fallat mitjançant el Pick&Roll (26 a 35).

Gran inici de tercer quart de l’Spar. La capitana de l’Uni s’ha encarregat de fer arribar la pilota a les seves companyes -Reisingerová i Gardner, 30 a 35). A més, l’Uni ha recuperat sensacions en defenses, frenant els primers atacs de les visitants. Però de nou, el Gran Canària amb el seu potencial físic -destacant a Caldwell i Koné- ha recuperat sensacions, frenant el joc col·lectiu de l’Uni i anotant des de la llarga distància mitjançant Nesbitt (35 a 46). Un triple de Frida Eldebrink i un tir lliure de Flores han aproximat a les nostres jugadores (41 a 49).

Amb ganes de remuntar el partit, l’Spar Girona ha posat la directa, retallant distàncies des de la personal -tir de Labuckiene i dos de Gardner-, obligant a l’entrenador visitant a aturar el joc (44 a 49). Amb el públic més entregat que mai, la defensa sòlida de l’Uni ha intimidat a les visitants i Frida Eldebrink no ha perdonat des de la mitja (46 a 49). Seguidament, Gardner ha empatat el xoc des de la línia de tres. Finalment, ha passat el que la gent demanava i l’Spar Girona s’ha posat per davant en el marcador un altre cop gràcies a un tir lliure de Burke (52 a 51). L’americana s’ha mostrat intractable en el tram final de partit, sostenint a l’Spar Girona amb set punts consecutius (56 a 53). Tot i les últimes cistelles del Gran Canària, empatant el partit, les gironines han fet un últim esforç, recuperant pilotes claus per imposar-se per 64 a 60 gràcies a les últimes cistelles de Rebekah Gardner.