Remuntada i victòria contra el Zaragoza abans de l’aturada FIBA

Remuntada i victòria contra el Zaragoza abans de l’aturada FIBA

L’Spar Girona ha consolidat el lideratge de la LF Endesa en imposar-se al Casademont. Ha costat, i més quan les aragonès s’han distanciat de 6 punts en el tercer parcial. Però un últim parcial extraordinari en els dos costats de pista ha certificat un parcial de 9 a 2 i, en conseqüència la victòria per 72 a 69. Brittney Sykes, tot i les molèsties finals, ha tornat a brillar en el quadre de Bernat Canut, acabant l’enfrontament amb 21 punts.

Correcció i igualtat
El triple de María Araújo en la primera possessió de l’Spar no ha intimidat a les aragoneses. De fet, des de la defensa, el Zaragoza ha imposat un joc coral enfocat sota cistella, aconseguint un parcial de 0 a 10 en els primers quatre minuts de partit (3 a 10). Però els ajustos de Canut han frenat el ritme visitant i l’Spar, gràcies a les americanes Shay, Rebekah i Sykes, han revertit el marcador (13 a 12). Finalment, el temps mort del Zaragoza han portat a ambdós equips a intercanviar-se cistelles fins al final, destacant el triple de Parra i les entrades de Sykes, aconseguint l’Spar un +3 (21 a 18).

Tot i les errades inicials, el Zaragoza ha tornat a fer ús del seu potencial sota cistella, essent Gatling la peça diferencial per a les aragoneses (21 a 27). La pausa de Canut ha reviscut les aspiracions gironines i de nou les americanes han aproximat a l’Uni (triple de Shay i punts de Sykes i Gardner, 30 a 34). A falta de pocs segons, una gran acció defensiva de Faustine Parra ha provocat un camp enrere i Araújo ha retallat distàncies sobre la botzina (32 a 34).

El Casademont domina
El pas per vestidors no ha canviat l’intercanvi de cistelles per ambdós conjunts. De fet, es podria dir que l’Spar ha anat a remolc dels punts del Zaragoza, destacant primer Ortiz des de la llarga distància i Tate amb entrades verticals (42 a 48). De nou, quan un triple de Flores ha aproximat a les gironines, Gimeno ha castigat la zona per partida doble (49 a 52). Tot i el temps mort, el Zaragoza ha frenat el joc en transició de les gironines i Gatling ha fet més sang a la ferida (51 a 57). Però quan més tocat ha estat l’Spar, un ganxo amb l’esquerra de Gi ha reviscut les aspiracions de l’Uni i les de Canut s’han situat a només un punt gràcies als punts finals des de la personal (56 a 57).

Remuntada
Amb l’Uni a l’alça, tres tirs lliures de Flores han avançat a les gironines. Tate, que ha contestat des la mitja distància, ha vist com la seva acció ha quedat reduïda per les cistelles de Sykes, Gardner i Flores, imposant l’Spar un parcial de 9 a 2 en l’inici de l’últim quart (65 a 59). Les precipitacions en atac del Casademont, ocasionades per les presses i per la pressió defensiva gironina ha condicionat el joc visitant i l’Spar s’ha fet fort amb el marcador a favor, incrementant Flores l’avantatge local (67 a 61). Un 2+1 de Mariona ha encès les alarmes, situant a les aragoneses a només tres punts, però Sykes ha aconseguit el control de joc i ha diferenciat de nou a l’Uni (71 a 64). Amb menys d’un minut per acabar, Fiebich ha tornat a anotar des de la línia de tres i Canut ha parat el joc per buscar solucions finals (71 a 67). En la següent acció, les nostres han intentat allargar la possessió, però la recuperació del Zaragoza ha acabat amb cistella de Gimeno (71 a 69). El tir lliure final de Sykes ha permès al Casademont disposar de l’última possessió, però una defensa magistral ha decantat la victòria per les nostres (72 a 69).

 

Attachment