Roda de premsa de valoració de les conseqüències del pas del temporal Glòria a Fontajau.

Roda de premsa de valoració de les conseqüències del pas del temporal Glòria a Fontajau.

“Les pèrdues són d’entre 200.000 i 300.000 euros. Mourem cel i terra per continuar endavant amb l’activitat del club.”

Roda de premsa de valoració de les conseqüències del pas del temporal Glòria a Fontajau.

Aquest matí el club ha celebrat una roda de premsa a Infoself Group per valorar de les conseqüències i danys del pas del temporal Glòria per Fontajau. Hi han intervingut Cesc Riera, director financer i Xavi Fernández, director general.

Cesc Riera ha volgut donar les gràcies a Infoself, per a la seva implicació en el dia a dia, per cedir l’espai i per la seva col·laboració amb el club després del temporal Glòria.

“Hem convocat aquesta roda de premsa en relació als danys i conseqüències rebudes. Volem explicar quina és la situació del club i de la resta d’entitats que han quedat molt afectades: Bàsquet Girona, Bàsquet Club Fontajau i altres entitats.

A nivell d’Uni Girona, tot ha passat amb una velocitat molt ràpida; dijous, a les 14.30 h l’aigua estava entrant al pavelló de Fontajau, i quatre hores més tard estàvem jugant un partit d’Eurolliga al pavelló de Palau. Tots els fets han estat molt ràpids i hem fet un balanç en tots els estaments del club durant aquest cap de setmana.

Estem espantats perquè les conseqüències ens afecten a nivell econòmic, social i esportiu. Les pèrdues són d’entre 200.000 i 300.000 euros. Sempre hem volgut fer les coses a llarg termini, i ara ens veiem amb la impossibilitat d’obtenir ingressos previstos que afectaran directament el nostre pressupost per aquest any i probablement per a la temporada que ve. Hi ha un conjunt de despeses que seran immediates. El que ha passat s’incorpora a les despeses que ja teniem.

Hem pogut jugar a Palau fins ara perquè els equips rivals (Arka Gdynia i RPK Araski) ho han acceptat i validat i s’ha de destacar que han tingut una actitud exquisida. La prioritat en els propers partits és donar lloc i facilitats als nostres abonats. En funció de les instal·lacions anirem prenent decisions. La situació és complicada, però ens aixecarem.”

Xavi Fernández, director general, ha comentat que “els danys materials són incalculables. Si ja la feina del dia a dia és desbordant, serà com si comencésim un partit 40-0. Volem posar el focus en el plantejament que tindrà el club pels propers mesos; evidentment ens afectarà en el rendiment esportiu.

De la mateixa manera volem donar les gràcies a totes les entitats i empreses que estan fent un pas endavant per ajudar-nos.

El fet que tinguem dificultats no vol dir que el club es rendeixi ni que baixi els braços. Segur que sortiran accions i mourem cel i terra per continuar endavant amb l’activitat del club, però hem de ser conscients tots plegats que el temporal Glòria ens ha tocat molt més enllà del que són les pèrdues econòmiques. No tenim una previsió de quan tornarem a jugar a Fontajau. Tenim el compromís de l’ajuntament que farà tot el possible per tornar el més aviat.

A nivell esportiu se’ns ha obert un altre front: aquesta situació no ajuda anímicament a un grup que estava tocat anímicament pel rendiment dels últims partits, i aquests fets no ajuden. No som un club d’excuses, i cadascú en la seva parcel·la estem convençuts que ho tirarem endavant i no deixarem de treballar per fer-ho.”

Attachment