L’Spar Girona pateix per sumar la primera victòria del curs (Spar Girona 88 – Movistar Estudiantes 78).

Les d’Eric Surís han hagut d’anar a la pròrroga per sumar la primera victòria del curs 20-21.

L’equip debutant a la lliga ha vist com la nostra capitana, Laia Palau, obria la llauna des de la línia de 6’75 metres per començar amb bon peu la temporada. No obstant això, la igualtat ha estat la tònica dominant de tot el quart on cap dels dos equips acabava d’agafar cap renta mínimament gran. La base argentina de l’Estudiantes, Melisa Gretter, s’ha encarregat de mantenir dins el partit a les seves amb un gran inici de cara a cistella. Per la nostra part, cal destacar, negativament, les cinc pèrdues que ens han impedit exhibir un bon joc. Els primers 10 minuts han acabat amb el lluminós marcant l’empat a 14.

La represa del partit no ha pogut començar millor pels interessos de Julia Reisingerová que s’ha posat l’equip a les espatlles anotant 12 dels 17 punts fets durant els segons deu minuts. A través d’Arica Carter, com a generadora, el conjunt madrileny ha trobat on fer mal sota el cèrcol gironí. L’Estudiantes ha anat trobant espais per no quedar enrere durant tot el període, fins a tal punt que la primera part ha acabat amb un avantatge de cinc punts per elles, 31 a 36 després de ser més incisives de cara a cistella en els últims compassos.

L’inici del tercer quart ha començat amb una gran eficàcia anotadora per ambdós costats. Tot i això, el Movistar Estudiantes ha aconseguit seguir fent mal des de la mitja distància. Knight ha posat deu punts de diferència entre els dos equips amb un triple des de la zona central de la pista. La mala presa de decisions en atac no ha ajudat a escurçar distàncies per part gironina. Les d’Alberto Ortega s’han mostrat més sòlides tant en atac com en defensa durant el transcurs del tercer període. Així doncs, en el darrer segon del tercer quart, les visitants han acabat per davant amb un còmode 48 a 58.

Ja en els darrers deu minuts de partit, l’Spar Girona s’ha posat les mans a la feina en defensa hi ha aturat en sec el moviment constant del marcador de l’Estudiantes. Un bon moviment de pilota comandat per Laia Palau ha fet que el conjunt gironí escurcés distàncies fins als quatre punts amb més de cinc minuts perquè el matx finalitzi. Després d’un temps mort demanat per Alberto Ortega, res ha canviat sobre el parquet. L’Uni ha seguit imposant-se fins a aconseguir recuperar una mínima avantatge gràcies a un triple de Laia Palau per posar el 63 a 62. Sofía Da Silva, ex interior de l’Uni, ha donat oxigen a les seves amb quatre punts consecutius per posar el 67 a 71 amb menys d’un minut de joc. La reacció local no ha tardat en arribar i amb 17,4 segons per acabar el temps reglamantari han empatat el partit. Sonja Vasic´no ha pogut anotar en la útlima jugada del partit per evitar dur el partit a la pròrroga.

Ja al temps extra, les nostres han portat la davantera amb una imperial Reisingeriová que ningú podia parar a sota cistella. Paola Ferrari, a falta d’un minut i mig, ha anotat un triple decisiu pel desenllaç del partit i posar 84 a 77 al marcador. Unes grans defenses locals han fet que la victòria no es mogués de Fontajau amb el resultat final de 88 a 78.