Szekszárd s’emporta l’anada, però Fontajau decidirà (KSC Szekszárd 79 – 73 Spar Citylift Girona)

Szekszárd s’emporta l’anada, però Fontajau decidirà (KSC Szekszárd 79 – 73 Spar Citylift Girona)

KSC Szekszárd 79 – 73 Spar Citylift Girona

El KSC Szekszard hongarès arribava a la ronda de 8 de l’Eurocup Women després de remuntar una eliminatòria que se li havia posat molt coll amunt en perdre l’anada per 17 punts davant Artego Basket. A la tornada, l’equip va reaccionar i va superar l’eliminatòria amb un +26, fent-se fortes en un pavelló petit però que destaca per ser una olla de pressió.

Un inici de partit amb força parat, amb moltes faltes per a tots dos equips, ha suposat un primer quart sense molta fluïdesa en el joc però amb bona anotació per a l’Spar Citylift Girona, que amb dos triples matiners de Murphy i Palau ha pogut avançar-se mínimament. Les gironines han volgut fer-se fortes a darrera, marcant una bona intensitat defensiva que ha comportat diverses possessions exhaurides per a les rivals.

Les hongareses, molt ràpides al contraatac i dominant el rebot en els primers compassos, han posat l’alternativa en el marcador en els instants que l’Uni no ha anotat de forma tan còmode. Al final del primer quart s’hi ha arribat amb un 23-21.

Uns minuts sense anotar per a les gironines han suposat un petit parcial negatiu per a l’equip, que Eric Surís ha volgut aturar de seguida. Després d’algun dubte en defensa, l’equip necessitava calmar el ritme i parar l’embranzida hongaresa. I ho ha aconseguit gràcies a les pilotes interiors que ha rebut Nadia Colhado. Els rebots ofensius capturats per part de KSC seguien essent un problema per a l’Spar Citylift que, davant de la potent pivot americana McCall, n’estava cedint masses.

Amb tot, però, l’equip ha sabut tornar-se a sentir còmode a la pista, i en uns últims minuts molt encertats ha aconseguit canviar el marcador, que al descans indicava un 39-39.

A la represa el partit ha arrancat més calmat, amb més control per part de les visitants, que han sabut aturar les transicions ràpides que li havien donat els 10 punts en l’avantatge màxim de la primera part. Keisha Hampton ha aparegut amb diverses suspensions anotades que han donat una fluïdesa en l’anotació més alta que en els minuts més complicats del segon quart, on l’equip ha patit més. Amb el partit ben obert, les alternatives en el marcador han estat la tònica dominant, que al final del tercer quart era de 57-58.

Conseqüència de la duresa del partit, tant la pivot Julia Reisingerová com la base Núria Martínez han comès la 5a falta abans de l’equador de l’últim quart. L’equip, condicionat pel bonus, ha sabut acabar el matx amb molt bones defenses. Al final, però, un punt de rauxa de les locals, que s’han fet fortes davant el seu públic, ha propiciat que la victòria es quedés a casa amb un 79-73.

Ara, l’Spar Citylift Girona té per davant un partit complicat en la tornada de l’eliminatòria que es decidirà dimecres vinent a Fontajau a les 20.15 h, en el qual haurà de remuntar el desavantatge de 6 punts si vol ser al sorteig de quarts de final de l’Eurocup Women.

Consulteu les estadístiques del partit aquí.